Barça B

Sense els millors, costa més

Barça B. El filial blaugrana està patint una davallada en els resultats coincidint amb la presència discontínua de la columna vertebral de l’equip, molt afectada per les lesions

No hi ha hagut moment de descans a la infermeria del Barça B en els últims dos mesos i mig. Bona part dels jugadors importants de la plantilla hi han passat, i han deixat el filial blaugrana orfe de referents en els darrers partits. I tot i que de bon principi l’equip va resistir encadenant una sèrie de bons resultats (quatre victòries en cinc partits) ja fa sis jornades que no aconsegueix el triomf i comença a perdre tot el terreny guanyat en la lluita per la salvació.

Els nou jugadors amb més minuts en l’equip només han pogut disputar un 55% dels minuts respecte al total en els últims deu partits. Especialment del mig camp endavant, el conjunt blaugrana ha hagut de fer moltes variacions arran de les llargues absències d’Arnaiz i Busquets i de la discontinuïtat de Galarreta. “Ara mateix és una època difícil per tot el que estem passant per les lesions”, va dir recentment Gerard López.

Solucions

En el mig del camp, el tècnic granollerí acumula les lesions de Busquets, Sarsanedas, Galarreta i ara Hongla, que estarà fora de l’equip durant cinc setmanes. I en la davantera, malgrat que acaba de recuperar Marc Cardona, fa gairebé tres mesos que no pot disposar d’Arnaiz. En el cas de l’exdavanter del Valladolid, la pubàlgia “és de difícil pronòstic” –segons el tècnic– ja que depèn de les seves sensacions i de si té dolors a la zona. Fins ara, l’operació no es preveu, segons fonts consultades. El cos tècnic somiava aplegar una davantera amb Nahuel, Aleñá i Arnaiz però de moment el trio haurà d’esperar.

Qui també haurà d’esperar serà Ruiz de Galarreta, que va recaure de la lesió a la cuixa i tampoc podrà ser en el decisiu partit contra la Cultural de dissabte al Miniestadi. El migcampista basc va forçar en la seva tornada abans d’hora contra l’Osasuna i encara no està a punt. Per substituir-lo Gerard haurà d’apostar o bé per Vitinho o bé per McGuane ja que Sarsanedas, que s’ha començat a entrenar en el grup, necessita encara algunes setmanes per posar-se a punt després de l’operació al recte femoral.

Ortolá 70%
No va jugar contra el Còrdova (1-2), l’Alcorcón (0-1) i el Lugo (1-2) per una lesió a la cuixa.
Palencia 100%
El capità ho ha jugat tot des de la jornada 22.
David Costas 98%
Va ser substituït contra el Sevilla Atlético per decisió tècnica.
Martínez 65%
Una lesió muscular ha fet que es perdés tres partits i mig.
Cucurella 90%
Baixa per sanció en el xoc contra el Granada (3-0) al Miniestadi.
Busquets 8%
Es va lesionar al menisc contra el Còrdova i estarà tot el curs de baixa.
Aleñá 89%
Es va perdre el partit a Llorca (1-1) perquè va ser convocat amb el primer equip.
Galarreta 35%
Absent a Còrdova (1-2) per sanció, es va lesionar contra el Nàstic (1-1) i des d’aleshores només ha jugat una estona contra l’Osasuna i s’ha perdut quatre partits més.
Arnaiz 3%
La pubàlgia l’ha martiritzat fins al punt que va intentar jugar una estona contra l’Alcorcón (0-1), sense èxit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)