Barça B

Del gris es passa al negre

Barça B. El Barça B perd contra la Cultural malgrat jugar 50 minuts amb un home més i se situa a tan sols 1 punt de la zona de descens, després d’encadenar set jornades sense guanyar

barça b 0 cultural 1

BARÇA B:Ortolá; Palencia, David Costas, Jorge Cuenca (Carles Pérez, 72’), Cucurella; Aleñá, Christian Rivera (Riqui Puig, 58’), Monchu; Nahuel, Marc Cardona i Abel Ruiz (Ballou, 58’).CULTURAL LEONESA:Palatsí; Bastos (Iza, 83’), David García, Iván González, Víctor; Mario Ortiz, Sergio Marcos (Yeray, 58’); Martínez, Señé, Emi Buendía; i Rodri (Ángel García, 70’).GOLS:0-1 (5’) Emi Buendía.ÀRBITRE:Gorostegui Fernández-Ortega (col·legi basc).T.G.:als locals Monchu i Marc Cardona; i als visitants Rodri, David García, Ángel García, Sergio Marcos i Emi Buendía.T.V.:al visitant Martínez (39’), per doble amonestació.PÚBLIC:2.507 espectadors.

El Barça B té un problema com una catedral. O canvia la tendència que porta o la temporada vinent jugarà en la categoria en què jugava la temporada passada. Abandonar la segona B és difícil. Tornar-hi, no tant. S’hi poden posar mil matisos, mil excuses i parlar amb mil eufemismes, però la realitat és una: el filial blaugrana encadena set jornades sense guanyar, amb tres derrotes seguides, i té la zona de descens a només 1 punt. Fa quinze dies el repte era aprofitar els partits contra el cuer i contra la Cultural, que marca la zona de descens, per fer un canvi i obrir un forat definitiu respecte del perill. I amb un bagatge de 0 punts de 6 tot ha fet figa. El panorama ha passat del gris al negre. El calendari, a més, espanta.

Més enllà dels resultats, a can Barça preocupen les sensacions. Si en els últims partits l’equip havia ensopegat tot i haver disposat de bons minuts i trams llargs de control i domini, ahir la imatge va ser molt més pobra. A la falta de definició habitual en les últimes setmanes, s’hi va sumar també la falta de criteri. L’equip va rebre un gol molt matiner d’Emi Buendía i després va atacar amb coratge però sense un pla definit. Tot això, jugant amb superioritat numèrica tota la segona part. Ni per aquesta via els de Gerard van ser capaços de fer mal a la Cultural, que s’assegura el goal-average particular amb els blaugrana.

Les coses no haurien pogut començar pitjor per als interessos del Barça B. En el minut 5, en una acció de perill relatiu, Ortolà es va quedar a mitja sortida, i Emi Buendía, lliure de la marca de Cucurella, va aprofitar una assistència de Mario Ortiz des del seu camp per superar el porter per alt tocant subtilment la pilota. De nou, tocava remar contra corrent. La Cultural era conscient de fins a quin punt era important la victòria i, amb el 0-1, va fer-ho fàcil: es va tancar al darrere i va evitar fissures. A la solidesa que van mostrar els lleonesos s’hi va sumar la falta d’idees en atac del filial blaugrana, que va fer que les ocasions escassegessin. Només David Costas i Aleñá ho van intentar, però un defensa va treure la rematada del central i el xut del mig maresmenc va marxar desviat. La millor oportunitat va ser una pilota que Iván González gairebé s’introdueix a la seva pròpia porteria. La notícia més positiva, amb tot, va ser la rigorosa expulsió del visitant Martínez en el minut 39. El Barça B jugaria tota la segona part amb un home més.

Definició desapareguda

Després de la represa, la tendència del partit es va accentuar. El Barça B pressionava i la Cultural defensava. Cada equip tenia una tasca encomanada, i qui la va fer millor va ser el bloc visitant. El filial blaugrana, fruit de les urgències i l’ansietat, ho va intentar amb xuts que va salvar Palatsí. El porter visitant va frustrar les rematades d’Abel Ruiz, Palencia –per partida doble– i Carles Aleñá. De res no va servir l’entrada al camp de Riqui Puig i Ballou intentant reactivar l’equip. No hi va haver reacció, i el Barça B va lamentar una altra desfeta. Les alarmes ja sonen amb força.