Barça B

Pimienta i l’Himàlaia

Barça B. El tècnic inicia el seu camí en el filial blaugrana amb una final contra l’Almeria, rival directe en la lluita per la permanència i un dels pitjors equips en les últimes cinc jornades

No llueixen ni l’escenari ni els objectius, però el camí serà així de dur, difícil i tenebrós fins al final. Pimienta té al davant “un repte majúscul”, tal com va reconèixer ell mateix en la seva presentació com a tècnic del Barça B dimecres passat. I per començar, en el seu primer partit al capdavant del filial, necessita el triomf en el duel directe que juguen avui dos dels equips en pitjor forma de tota la competició: els blaugrana han perdut els últims cinc partits mentre que l’Almeria n’ha empatat dos i n’ha perdut tres en aquesta mateixa sèrie.

El club ha volgut treure tota la pressió a l’entrenador signant-li un contracte per dues temporades més, sigui quina sigui la categoria, i amb el missatge que la destitució no ha estat per efecte dels resultats. Per tant, ara la diana està sobre els qui trepitgen la gespa. “Hem de fer una passa endavant. Els protagonistes som nosaltres i estic convençut que ho tirarem endavant. Només necessitem una victòria”, explicava recentment un dels jugadors referència, Carles Aleñá. “Els jugadors són molt bons. Tenim la capacitat per desencallar la situació”, afirmava també Pimienta.

Els escollits

Tot i el discurs emprat en la presentació, la presència del Barça B és clau a àmbit estratègic per l’entitat. Per això hi ha Pimienta i no Gerard López a la banqueta. I per això, Pimienta atorgarà les claus de l’equip als jugadors més veterans i no pas als juvenils que, d’altra banda, tan bé coneix i vol preservar. L’objectiu del tècnic és no cremar etapes massa d’hora ni posar els joves jugadors en situacions incòmodes o de massa pressió. Pel que fa a l’estil, el tècnic no variarà gaire l’ADN que ha tingut l’equip en les darreres jornades però haurà de millorar en la contundència a les àrees.

LA PRÈVIA

Si fem les coses bé tindrem moltes possibilitats de canviar la dinàmica i de salvar-nos. Podem tirar endavant malgrat la pressió
Javi García Pimienta
entrenador del barça b
No dubto que som millors que ells, però els filials sempre tenen poc a perdre, fins i tot quan estan en una situació complicada
Fran Fernández
entrenador de l’almeria

Dos tècnics que s’estrenen a la banqueta

García Pimienta no serà l’únic que s’estrenarà a la banqueta en el partit d’avui al Juegos del Mediterráneo. L’Almeria també està en un moment clau de la temporada després de la renúncia de Lucas Alcaraz, un dels tècnics més valorats en la història del club, i la promoció de Fran Álvarez des del filial. De fet, Álvarez ja havia dirigit l’equip de manera interina durant dos partits després de la destitució de Fernando Soriano. La dimissió d’Alcaraz s’emmarca en un acord mutu per part del club i el tècnic a causa de la mala dinàmica de resultats. El tècnic, en el seu comiat, va acusar la plaga de lesions que ha tingut l’equip al llarg del curs i l’espiral negativa en què havia entrat l’equip i que li fa perillar la permanència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)