Barça B

La flama no s’ha apagat

Barça B. El filial blaugrana mostra una imatge molt solvent, trenca al camp de l’Sporting una ratxa de set derrotes seguides i podria acabar la jornada a tres punts dels llocs de permanència

sporting 2 barça b 3

SPORTING:Mariño; Calavera (Lora, 87’), Guitián, Barba, Canella; Álex Bergantiños, Sergio Álvarez; Carmona, Rubén García, Jony (Nano Mesa, 70’); i Michael Santos (Pablo Pérez, 83’).BARÇA B:Ortolá; Palencia, David Costas, Tarín, Cucurella; Aleñá, Christian Rivera, Ruiz de Galarreta; Carles Pérez (Sarsanedas, 78’), Marc Cardona (Cuenca, 94’) i Nahuel.GOLS:0-1 (12’) Aleñá. 1-1 (29’) Rubén García. 1-2 (36’) Marc Cardona. 2-2 (61’) Michael Santos. 2-3 (83’) Nahuel.ÀRBITRE:Prieto Iglesias (col·legi navarrès).T.G.:al local Barba; i als visitants David Costa, Cucurella, Aleñá i Marc Cardona.T.V.:al tècnic local, Rubén Baraja (80’); i al visitant Ruiz de Galarreta (92’), doble amonestació.PÚBLIC:21.358 espectadors.

El Barça B encara no ha dit l’última paraula. El conjunt que entrena García Pimienta visitava ahir Gijón obligat a guanyar i va fer els deures. Els va fer, a més, esvaint tots els fantasmes que l’han acompanyat els darrers mesos. I és que va ser una senyora victòria. Primer, perquè va servir per trencar una dinàmica desastrosa de set derrotes seguides. Segon, perquè va ser al camp d’un rival que batallava per l’ascens directe i que encadenava deu victòries com a local. I, tercer, perquè l’Sporting va neutralitzar dos cops l’avantatge dels blaugrana, que, en comptes d’enfonsar-se com han fet habitualment aquest curs quan hi ha hagut un contratemps, van jugar amb maduresa, van esperar el seu moment i van acabar imposant la seva llei. Tot plegat en un partit divertit, en què Aleñá, Marc Cardona i Nahuel van sucar. La permanència és ara a tres punts, tot i que caldrà veure com acaben aquesta tarda els partits del Nàstic i l’Almeria.

Si el Barça B estava obligat a guanyar per no dir adeu del tot a la permanència, l’Sporting no podia fallar si no es volia acomiadar de l’ascens directe. Així, el que es va veure sobre la gespa d’El Molinón va ser un partit entretingudíssim. Cap dels dos equips no va voler especular i això va traduir-se en gols i ocasions. La primera la van tenir els de casa, que van avisar en el minut 5 amb un xut al travesser de Michael Santos. L’ensurt va activar els de Javi García Pimienta, que es van avançar en la primera ocasió clara. Carles Aleñá, que va fer un partidàs, va rematar dins l’àrea una bona assistència de Cucurella (12’). El 0-1 va insuflar confiança al Barça B, que va controlar bé el partit.

Al davant, però, tenia un equipàs i, després d’avisar amb un parell de xuts de Jony i Carmona, l’Sporting va equilibrar el marcador amb un d’aquells gols en què les defenses ben poques coses poden fer. Rubén García va etzibar un xutàs des de la frontal que va entrar per l’escaire, impossible per a Ortolá. Aquesta clatellada, en un altre moment del curs, hauria deixat tocat de mort el filial blaugrana, però ahir no va ser així. De fet, els de García Pimienta van tornar a avançar-se. Ho va fer Marc Cardona, que va caçar una assistència de Nahuel en un molt bon contraatac conduït per Aleñá. Amb l’1-2 el Barça B va mostrar la seva versió més madura i, en el primer temps, ja no hi va haver ensurts.

Ressorgiment clau

Tot i que la segona part va començar amb una gran ocasió de Marc Cardona, al filial blaugrana li va tocar patir de valent. De fet, l’Sporting va empatar amb un golàs de Michael Santos després d’una pífia d’Ortolá, que va regalar la pilota en un servei de porteria. El 2-2 va esperonar el conjunt de casa, que va obligar el Barça B a recular. Els de García Pimienta, això sí, van saber gestionar aquests minuts de patiment. Van deixar que el conjunt local es desgastés i, ja en el tram final, van aprofitar el cansament per buscar la porteria de Mariño. La recompensa va arribar en el minut 83, amb un gol de traca i mocador de Nahuel, que va buscar la seva posició de xut al límit de l’àrea i va enviar un cacau a l’escaire. Després, en un altre exercici de maduresa, el Barça B va impedir que hi hagués cap gran ensurt i es va assegurar tres punts vitals.

Els nanos han fet un partidàs en un camp molt complicat. Hem sumat 3 punts molt importants
Javi García Pimienta
entrenador del barça b
L’equip ha demostrat que no és mort, que som aquí. Hem superat la primera final
Carles Aleñá
mig del barça b
Tot i els últims mals resultats, hem treballat i hem estat units; hem fet un pas endavant
Nahuel Leiva
extrem del barça b

El Barça B fa tres gols catorze jornades després

Una de les grans mancances del Barça B en el darrer tram de temporada, en què l’equip havia enllaçat onze jornades sense guanyar, havia estat la manca d’efectivitat davant de porteria. El filial blaugrana generava molt de perill als rivals però amb prou feines marcava. De fet, García Pimienta va explicar abans del partit que havien treballat la definició. Ahir, aquest aspecte va rutllar. I és que el Barça B va tornar a marcar tres gols després de catorze jornades sense fer més de dues dianes en un partit. De fet, en aquest tram de catorze partits, el filial blaugrana havia marcat tan sols dotze gols. Un dels que ahir va sucar va ser Nahuel Leiva, que no ho feia des del 18 de febrer. “M’estava costant veure porta i em feia falta marcar per guanyar confiança pel que queda”, va dir després del matx l’extrem argentí.