Barça B

Inspiració vora el precipici

Barça B. El filial blaugrana ha mostrat la seva millor versió ofensiva en una situació límit, ara que no té marge d’error, i torna a estar en la batalla per la salvació gràcies a sis gols en dos partits

“Des que vam perdre contra el Reus que érem conscients que no teníem marge d’error. Sabíem que amb un mal resultat estava gairebé tot perdut, i aquesta pressió ens ha anat bé.” El davanter Marc Cardona va fer després de la victòria del Barça B contra el Cadis un resum perfecte de la situació en què es troba el filial blaugrana. L’equip que entrena Javi García Pimienta encadena dues victòries contra dos candidats a l’ascens i s’ha situat de nou en l’òrbita de la permanència. Tot plegat, gràcies al fet que el bloc ha recuperat la inspiració en el moment més delicat. Han caigut sis gols en dos partits.

Feia temps que l’equip blaugrana treballava l’aspecte golejador, però l’efectivitat té al final un factor mental amb un pes brutal. D’aquesta manera ho veu Cardona: “L’encert és un aspecte que treballem sempre i tots els entrenaments van enfocats a la finalització. Contra l’Almeria i el Reus, de fet, vam generar perill però no marcàvem. Era qüestió de fer un gol i això ens va passar contra l’Sporting. Des de llavors, han entrat gairebé totes.”

Marc Cardona, precisament, exemplifica aquesta recuperació de l’olfacte. El lleidatà ha marcat tres gols en les últimes dues cites. Ell, content com ningú. “A nivell personal, questa temporada, comparada amb la passada, no estava marcant tants gols, però és una altra categoria”, explicava l’ariet, que pensa en clau col·lectiva: “Intento fer al màxim de gols per a l’equip i ja tenia moltes ganes de guanyar un partit al Mini.”

Un dels factors que marquen la diferència en els davanters és la confiança. En aquest aspecte, Marc Cardona creu que el canvi d’entrenador ha acabat repercutint en el rendiment. “Amb Gerard ens estava costant, estàvem com tancats en una manera de jugar i no teníem gaire confiança”, va dir el davanter blaugrana, que explica com afecten els relleus: “Amb un canvi de tècnic tot comença de nou. Potser aquest canvi de xip no es va constatar en els primers dos partits, però el dia de l’Sporting, en un camp bonic i difícil, ja vam tirar les coses endavant.”

LES FRASES

Quan entres en una mala dinàmica costa sortir-ne. Al camp de l’Sporting vam marcar ràpid i des de llavors que han entrat gairebé totes

LA XIFRA

Ens estava costant i no teníem massa confiança. Amb el canvi de tècnic, tot comença de nou
Marc Cardona
DAVANTER DEL BARÇA B
8
gols en 11 partits
havia fet el Barça B en el tram de lliga anterior a les últimes dues jornades, en què l’equip ha guanyat.

El repte del ple de 6 punts per salvar-se

Les últimes dues victòries han permès al Barça B acostar-se a la zona de permanència, que ara és a 2 punts quan en queden 6 per disputar-se. El conjunt que entrena Javi García Pimienta té dos partits contra rivals que s’hi juguen coses –l’Albacete, no baixar i el Saragossa, el ‘play-off’– i la consigna és mantenir la línia dels dos darrers duels i no fallar. “Hem de gestionar els partits com ho hem anat fent fins ara, perquè som conscients que haurem de guanyar-los tots dos per salvar-nos. Primer, però, ens centrem en l’Albacete”, diu Marc Cardona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)