Contra massa enemics

Fase d’ascens a 2a B. El Sant Andreu cau eliminat després d’empatar un partit marcat pel qüestionable penal i la injusta expulsió de Carroza en el 43’

ST. ANDREU 1 (0) CASTELLÓ 1 (0)

SANT ANDREU:Segovia; Llamas, Carroza, Noguera, David López; Guerrero (Kuku, 24’), Víctor (Elhadji, 64’); Alfred (Juanma, 46’), Ton Acover, Josu; i Óscar Muñoz.CASTELLÓ:Zagalà; Enrique, Arturo, Dealbert, Juanjo; Javi Rubio (Forner, 68’), Castells, Mareñá; Javi Serra (Cristian Herrera, 90’), Cubillas i Nuha (Iván Sales, 58’).GOLS:0-1 (46’) Javi Rubio, de penal. 1-1 (86’) Óscar Muñoz.ÀRBITRE:Velázquez Rodríguez (col·legi de Tenerife).T.G.:als locals Segovia, Óscar Muñoz, Víctor, Elhadji i David López; i als visitants Nuha, Enrique, Dealbert i Forner.T.V.:als locals Carroza (43’) i Dani Guerrero (60)’, aquest segon, quan estava a la banqueta, vermelles directes.PÚBLIC:Uns 6.000 espectadors.

Per superar un dels interminables play-offs d’ascens a segona B amb èxit fa falta que molts factors et surtin de cara. En el cas del Sant Andreu, però, és necessari que s’alineïn els astres. Hi ha uns quants precedents, però la mostra més recent de tot plegat és l’eliminació que el conjunt quadribarrat va patir ahir en mans del Castelló i d’una actuació arbitral clamorosa. Un penal qüestionable i una expulsió injusta de Carroza just abans del descans van acabar decidint un partit extremadament tens en què els andreuencs van acabar empatant i tancant el rival a la seva àrea. El factor gol a camp contrari, però, va fer la diferència.

Atribuir l’eliminació de manera exclusiva al col·legiat, en tot cas, seria fer un dibuix incomplet del que va passar. També s’ha de realçar la tasca d’un rival que, sense jugar bé, va fer un exercici de supervivència i se’n va sortir, beneficiat per un Sant Andreu al qual va mancar un punt de serenor i d’encert.

Al Narcís Sala ahir es va respirar un d’aquells ambients que només es viuen molt de tant en tant. L’aspecte del camp, però, és una cosa i l’espectacle sobre la gespa, una altra de molt diferent. Amb tantes coses en joc, és fàcil que no es vegi un bon futbol, i això és el que va passar. D’ocasions clares, ben poquetes. El Castelló va pressionar molt d’entrada, però el Sant Andreu es va defensar bé. A mesura que els minuts avançaven els locals van començar a controlar. De fet, en el 34’, l’àrbitre no va voler veure un penal clar del porter Zagalà a Josu. Just abans del descans, en canvi, el col·legiat va decretar penal i expulsió en una agafada de Carroza a Cubillas que va començar fora de l’àrea. Javi Rubio va aprofitar la pena màxima i va avançar els visitants. Es va arribar al descans amb batusses entre membres dels dos equips.

Després de la represa el Sant Andreu va treure tot el seu orgull i va tancar el Castelló a la seva àrea tot i jugar amb un home menys. Per desgràcia, el gol de l’empat –una rematada de cap d’Óscar Muñoz a la sortida d’un córner– va arribar massa tard (86)’ i la remuntada no es va produir. També el que es va haver de lamentar va ser la tensió que es va viure amb un sector feixista de l’afició visitant, que va acabar amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra.

Els condicionants externs no ens han deixat competir de tu a tu. Assumim la derrota amb orgull