1a femenina

El Sant Pere pren les regnes

Futbol femení. Després de l’ascens històric a la 2a divisió estatal, les de l’Alt Empordà seran la gran referència a la demarcació, on si no canvia res hi haurà 17 equips aquesta temporada

Després d’una temporada sense cap gran referent del futbol femení a la demarcació gironina després del descens de l’Estartit, el Sant Pere Pescador serà el gran nom d’aquesta temporada després d’assolir un ascens històric a 2a divisió estatal. Les de l’Alt Empordà lideraran un grup de 17 equips –sempre que no hi hagi cap retirada abans d’hora– que competirà en totes les categories, a l’espera que algun d’ells aconsegueixi fer el salt a la màxima categoria, orfe de gironines des del descens de l’Estartit. Una altra de les bones notícies és que totes les comarques de la demarcació estaran representades, sent la Selva la que tindrà menys equips amb l’única presència del Vilobí a 2a divisió –la temporada passada el Lloretenc va intentar fer equip però no va poder ni començar a competir.

Per sota del Sant Pere, el Porqueres i el Pontenc seran les altres grans representants de la demarcació. Les del Pla de l’Estany i les gironines competiran a preferent, una categoria que ha perdut representació respecte la temporada passada; en part gràcies a l’ascens de les alt empordaneses però també, malauradament, pel descens de l’Estartit. El Porqueres, això sí, partiran com a favorites en la lluita per l’ascens després d’haver acabat el curs passat en segona posició només per darrere del Sant Pere i amb 10 punts d’avantatge respecte del tercer, el Vic Riuprimer. D’altra banda el Pontenc intentarà, una temporada més, mantenir-se una temporada més a preferent i continuar com a referència a Girona.

On més creix la representació de la demarcació aquesta temporada és a 1a divisió, on hi haurà fins a quatre equips de la demarcació. A part del Cabanes i el Santa Eugènia, que ja hi van competir el curs passat, aquesta temporada hi ha l’Estartit i l’Olot, dos equips que arriben amb tendències absolutament oposades. L’Estartit no viu un bon moment després d’encadenar dos descensos i buscarà estabilitzar-se a 1a amb un nou projecte. D’altra banda l’Olot arriba a 1a després d’ascendir tot just un any després de fundar-se i superar al Girona en una lluita aferrissada pel títol de 2a divisió.

Per sota, deu equips competiran a 2a divisió en un grup que s’haurà de completar amb algun equip de la demarcació de Barcelona. El Girona, segon la temporada passada, partirà com a clar favorit per buscar l’ascens en un grup on destaca la presència de dos filials, els del Pontenc i el del Porqueres, i on només faltarà un equip de la Garrotxa.

EN POC TEMPS

Un any després del descens de l’Estartit, Girona recupera un equip a 2a divisió

EN POSITIU

L’Estartit fa un pas enrere amb el descens, però el Sant Pere i l’Olot el fan endavant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)