2a divisió A

El gol que se’n va

2a divisió A. Els màxims golejadors de la temporada passada deixen la categoria, on trobar el 9 diferencial torna a ser un repte. Els dos equips catalans aposten per davanters veterans

Deu dels onze jugadors que la temporada passada van fer onze gols o més a segona A no continuaran en la categoria de plata. I l’altre, Michael Santos, autor de 17 gols cedit a l’Sporting, torna al Màlaga, nou equip de segona A, però té uns quants pretendents a primera, de manera que també podria abandonar la categoria. Els grans golejadors del curs passat han fet el salt a l’elit: Jaime Mata (35 gols) i Sergi Guardiola (22) al Getafe, que no ha pagat traspàs per cap dels dos jugadors, i Borja Iglesias (22) a l’Espanyol, que ha pagat deu milions d’euros al Celta, mentre que Raúl de Tomás (24 gols amb el Rayo) torna al Real Madrid després de la cessió i mirarà de guanyar-se un lloc a l’equip blanc. Si acaba sortint, continuarà en la màxima categoria. Cucho Hernández i Gonzalo Melero (16 gols) pugen a primera amb l’Osca.

Als equips de segona A, per tant, els toca el repte habitual de buscar davanters de referència, d’encertar-la amb un 9 que marqui diferències. El Còrdova i el Saragossa continuen treballant en la recerca dels substituts de Guardiola i Borja Iglesias –els andalusos no han fitxat encara cap davanter centre i els aragonesos han fitxat Jeison Medina, però en volen un altre–, i equips com ara el Màlaga, l’Sporting, l’Almeria (vol Borja Lázaro) i el Tenerife (ha perdut Longo i Casadesús, i s’ha interessat en José Naranjo) busquen golejador. Entre els fitxatges ofensius destaquen Rolán i Christian Santos per al Deportivo; l’incombustible Rubén Castro per a Las Palmas, que vol Jorge Molina; Barco i Eneko Jauregi per al Cadis, i Rodri (Cultural) per competir amb Joselu a Granada. L’Osasuna manté la confiança en Quique, Xisco i David, i l’Oviedo en Toché. El Lugo ha fitxat Jona (Cadis) per complementar Cristian Herrera, i el Numància, Jordi Sánchez per reforçar un atac amb Higinio i Guillermo. L’Albacete ha renovat Zozulia i ha fitxat Rey Manaj (Granada), i l’Alcorcón manté Jonathan Pereira i ha incorporat un altre il·lustre veterà, Víctor Casadesús.

Pel que fa als nouvinguts, el Mallorca manté Àlex López i s’ha reforçat amb Carlos Castro (Sporting) i Sergio Buenacasa (Barakaldo), mentre que l’Extremadura, el Rayo Majadahonda i l’Elx es refien dels davanters de l’ascens. Els de la franja verda recuperen per a la categoria el llegendari Nino.

Jaime Mata 35
Del Valladolid al Getafe
Raúl de Tomás 24
Del Rayo Vallecano al Real Madrid
Sergi Guardiola 22
Del Còrdova al Getafe
Borja Iglesias 22
Del Saragossa a l’Espanyol
Michael Santos 17
Al Màlaga, però interessa a primera
Cucho Hernández 16
Continua a l’ascendit Osca
Gonzalo Melero 16
Continua a l’ascendit Osca
Darwin Machís 14
Del Granada a l’Udinese
Samuele Longo 12
Del Tenerife a l’Osca
Óscar Trejo 12
Continua a l’ascendit Rayo Vallecano
Carles Aleñá 11
Del filial al primer equip del Barça

CAP A PRIMERA

El Getafe tindrà Mata i Guardiola (57 gols entre tots dos), i l’Espanyol, Borja Iglesias (22)

Entre el Reus i el Nàstic tenen cinc puntes amb més de 32 anys

El Reus i el Nàstic, els dos equips catalans de segona A, es refien de l’experiència per a la seva davantera. El club roig-i-negre, que no ha renovat Edgar Hernández ni Máyor, ha incorporat aquests estiu Linares, de 35 anys i amb 220 partits i 56 gols en la categoria de plata. L’altre punta de referència de la plantilla roig-i-negra és el recentment renovat Dejan Lekic, de 33 anys. Caldrà veure si el Reus fitxa un tercer davanter centre o es refia de jugadors com ara Querol i Fran Carbia, més aviat de banda, com a alternatives per a la punta d’atac.

El Nàstic té tres davanters que superen els 32 anys. El cap de setmana passat va fitxar l’experimentat Manu del Moral, que ahir va arribar a Tarragona. De 34 anys i amb 382 partits i 78 gols entre primera i segona A, compartirà vestidor amb Manu Barreiro (32 anys) i, potser, amb Uche (34), tot i que el nigerià té permís per buscar-se equip. Luis Suárez, de 20 anys, és una alternativa jove, igual que Rodri Cuenca i Brugui, que podrien ser cedits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)