1a femenina

Els derbis, ben d’hora

1a divisió femenina. El Barça, amb l’objectiu de recuperar el tron, i l’Espanyol, que vol fer un salt de nivell, ja saben el calendari. El format de copa i la creació, l’any que ve, de la primera B, les novetats

El Barça i l’Espanyol ja saben el calendari de la lliga, que començarà el 8 de setembre i que per primera vegada a la història es va sortejar en l’assemblea de la federació espanyola, igual que les dues categories professionals masculines. Una lliga amb calendari asimètric que, tot i això, deixa els dos derbis en dates bastant similars i que començarà amb un plat fort: l’Athletic-Barça.

Ja en la jornada 3 (23 de setembre), l’Espanyol rebrà el Barça, mentre que en el primer partit de la segona volta seran les de Joan Bacardit les que visitaran, el dia de Reis, les blaugrana. Pel que fa a la lluita pel títol, el Barça té dues dates marcades en vermell: en la jornada 9 jugarà a casa contra l’Atlético, vigent campió de lliga els darrers dos anys (18 de novembre), mentre que el partit de tornada podria ser decisiu per al títol (jornada 24, 17 de març).

Nou format

A banda del campionat de lliga, ahir també es va confirmar el nou format de la copa de la Reina, una competició en la qual prendran part tots els equips de primera divisió –en lloc de només els vuit primers classificats– i que es disputarà al llarg del curs. La competició començarà al novembre i la final es jugarà l’11 de maig, el cap de setmana després de la darrera jornada de lliga. Per altra banda, la gran sorpresa de l’assemblea va ser l’anunci de la creació, la temporada que ve, de la primera divisió B, una categoria entre la primera i la segona actuals. Estarà dividida en dos grups –nord i sud– de 16 equips i té l’objectiu de continuar potenciant el futbol femení i atraure més patrocinadors. En aquest sentit, s’estudiarà també si els equips d’aquesta nova categoria entraran també a jugar la copa de la Reina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)