Territorial

Subies se’n va a Madrid i hi haurà eleccions al setembre

Canvi. La federació catalana comunica que el fins ara president s’incorpora a la RFEF, on serà home fort de Rubiales, i que Soteras serà el màxim responsable mentre duri el procés electoral

La Federació Catalana de Futbol va comunicar ahir, després de la junta directiva, que Andreu Subies deixa el càrrec de president de l’organisme per incorporar-se “a nous projectes” dins la federació espanyola. Concretament, tal i com ja va explicar aquest diari després de les eleccions per a la presidència de la RFEF el passat mes de maig, el guanyador, Luis Rubiales, tenia la intenció de comptar amb Subies com a vicepresident i home fort. El mateix Subies, que ja va formar part de la junta directiva de la RFEF, va tenir un paper clau en la candidatura de Rubiales i va aprofitar els seus coneixements federatius en la campanya per convèncer els vots necessaris de l’assemblea. De fet, els clubs catalans de l’assemblea van votar a favor de Rubiales, conscients dels beneficis per al futbol català del fet de tenir Subies a la vicepresidència.

Joan Soteras serà el nou president fins a les noves eleccions, que van ser convocades ahir i que, en principi, se celebraran el mes de setembre. De fet, el mateix Soteras presentarà la seva candidatura i ahir mateix va rebre el suport de Subies. “La seva experiència en el món del futbol ajudarà a continuar el projecte que coneix perfectament i sabrà prendre les decisions correctes en cada moment amb l’ajut i el suport de la junta”, va afirmar Subies. Soteras, per la seva banda, va justificar la necessitat de convocar eleccions i tenir “un nou president a finals de setembre, abans de l’inici del gruix de les competicions”.

Subies va explicar en la junta directiva que va prendre la decisió després d’haver parlat amb els altres directius i amb gent de tots els àmbits del futbol català. Per al fins ara president de la federació catalana, van ser claus els canvis en els estatuts pel que fa a la vicepresidència econòmica de la RFEF.

“Han estat més de set anys junts amb tot el futbol català on hem fet molts canvis i assolit molts reptes. Tenim una federació molt forta i amb un gran futur a tots els nivells”, va afirmar Andreu Subies, que va agrair l’esforç de la junta directiva, dels clubs i els seus presidents i de tots els federats. “Sense ells la unió actual del futbol català no seria possible”, va reblar.

CANDIDAT

Joan Soteras es presentarà a les eleccions i ahir ja va rebre el suport d’Andreu Subies

FUTUR

La FCF vol un nou president a finals de setembre, per a l’inici del gros de competicions

BALANÇ

“Hem fet canvis i hem assolit molts reptes. Tenim una federació més forta”, diu Subies

Punt final a una etapa de set anys i mig

Andreu Subies (Benavent, 1970) va arribar a la presidència de la FCF el març del 2011, en guanyar unes eleccions que ell mateix va provocar després de liderar una forta oposició contra el llavors president, Jordi Casals. Subies va entrar a la federació després d’uns anys d’inestabilitat i amb l’ens en situació crítica en l’aspecte econòmic. Amb alguna mesura polèmica, com ara el portal del federat, que va afegir més pressió econòmica als jugadors, va redreçar les finances de la federació. Subies ha generat sempre unanimitat dins del futbol català –no ha tingut mai oposició, ni entre els clubs ni en la junta– i, per exemple, va aprovar sense problemes la seva pròpia professionalització. És per això que, si no hi ha sorpreses, un candidat continuista com és Joan Soteras serà el nou president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)