Territorial

La igualtat com a premissa

1a catalana. Tret de la Grama, que va dominar el curs passat el grup 1 amb mà de ferro, la màxima categoria del futbol català s’ha caracteritzat els últims anys per la forta competitivitat

El grup 1 es considera més fort, però el 2 no està exempt de potencial

Aquest cap de setmana comença la màxima categoria del futbol català i ho fa amb la premissa de cada any: molts candidats a lluitar per les posicions capdavanteres i el perill d’una zona baixa sempre molt calenta i que, a més, enguany es veurà afectada pel descens extra –com a mínim– que es viurà a tercera divisió.

Assenyalat en els darrers anys com el grup més potent, el grup 1 tindrà enguany un marcat accent gironí. Fins a set equips de la demarcació participaran en un grup en què precisament un dels equips gironins, el Girona C, és un dels grans favorits a la primera posició. Els d’Àxel Vizuete venen de segona catalana però han confeccionat un bloc amb la idea de tornar a pujar. El Vic, que ha mantingut el bloc i s’ha reforçat molt bé; el Can Vidalet, després d’un sorprenent curs l’any passat, o històrics com el Vilassar i el Palamós són alguns dels altres candidats.

Candidats a dojo

Després de l’ascens de tres equips a tercera divisió, el grup 2 busca candidats a rellevar el Sant Cristòfor, el Martinenc i el Sants. I ben segur que no en faltaran: el Viladecans i l’Almacelles ja saben què és lluitar per pujar, mentre que altres equips potents com el Manresa, la Muntanyesa o el Júpiter han decidit fer el canvi de grup per mirar de trobar la sort que els va faltar el curs passat. El Manresa, per exemple, es va quedar a les portes de l’ascens a tercera i ho tornarà a provar en una nova temporada que es preveu igual d’oberta que els darrers anys.

L’anàlisi grup 2

Un grup d’incògnites

Àlex Martínez

Així com és àmpliament conegut el potencial del grup 1, el grup de l’oest ofereix moltes més incògnites. En cap cas vol dir que serà més fàcil, però sí que en la zona alta està tot molt obert, sense cap equip que, a priori, parteixi com a gran favorit. Això sí, els equips com el Viladecans i l’Almacelles, que ja van lluitar l’any passat en la zona alta del grup 2, o altres bons equips com el Sant Ildefons, parteixen amb un lleuger avantatge respecte a nouvinguts com el Manresa, la Muntanyesa i nosaltres mateixos, que no coneixem tant el grup. I després hi ha altres equips com el Gavà, que tot i els canvis ha fet un bon equip, o els equips de les Terres de Lleida, com el Mollerussa, el Borges i el Balaguer, que segur que a casa seran molt forts. Per l’altra banda, compte a no començar bé perquè a la zona baixa sempre hi ha molts equips implicats i aquesta és una lliga molt disputada. Si no, que ens ho preguntin al Júpiter.

L’anàlisi grup 1

Amb accent gironí

Àxel Vizuete

No sé si el nostre és el grup més potent, el que sí que sé és que aquí hi ha molts equips que es caracteritzen per tenir la pilota i amb jugadors de talent. El 2, pel que he pogut veure, és un grup una mica més físic i amb un futbol de molta intensitat, però a tot arreu hi haurà molta igualtat. Dos històrics com el Vilassar i el Palamós ben segur que estaran en la lluita per la zona alta, però n’hi haurà molts més. Per a nosaltres, com a club, seria una il·lusió tenir el tercer filial en categoria estatal, però som conscients que serà molt complicat i que haurem de suar molt per sumar els tres punts en cada partit. A més, amb tants equips gironins, la motivació en els derbis serà màxima i, a l’hora d’atreure jugadors, a tots se’ns ha fet complicat amb tanta competència. Serà important començar bé i els sis equips que acabem de pujar venim amb bona dinàmica, però les primeres jornades col·locaran a tothom al seu lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)