Territorial

L’hegemonia està en joc

Divisió d’honor juvenil. Després d’un any rodó, en què va guanyar el títol de lliga i la Youth League, un Barça amb molts canvis i un tècnic nou espera mantenir el domini en la categoria

Després de guanyar la Youth League i imposar-se la temporada passada en la lliga amb un coixí de sis punts respecte al segon, el Barça serà una temporada més el rival a batre en el grup tercer de divisió d’honor. D’aquell conjunt dirigit primer per Gabri i després per Garcia Pimienta que va imposar la seva llei fa uns mesos, això sí, en queden poques peces. Noves generacions, nou entrenador –Denis Silva–, però ambició intacta. El segell de la Masia vol mantenir una hegemonia que s’ha repartit amb l’Espanyol els últims anys. De fet, en les darreres dues dècades, només els blaugrana i els blanc-i-blaus han aconseguit acabar primers. La resta, com a molt, han hagut de conformar-se amb un lloc a l’ombra.

El juvenil blanc-i-blau, precisament, afrontarà el curs amb ganes de reivindicar el seu poder. I és que la temporada passada va acabar cinquè i va veure com el Saragossa, el Mallorca i el Girona acabaven la temporada més ben situats que ell. Per mirar d’assolir aquesta fita, el club barceloní ha canviat d’entrenador: arriba l’exjugador del primer equip Moisés Hurtado, i Luis Blanco ha passat a dirigir el juvenil B. També hi ha molta ambició a Girona. La gran actuació que el club blanc-i-vermell va fer la temporada passada fa que el llistó hagi pujat. Es manté el tècnic però canviaran molts noms. Tot i això, en una estructura cada dia més professionalitzada, el club ha treballat per disposar d’un juvenil amb potencial perquè les promeses amb més projecció puguin desenvolupar el seu talent.

Lliga amb absències

La gran absència d’aquesta temporada a la divisió d’honor juvenil serà la Damm. El conjunt cerveser, un històric que havia estat sempre en aquesta categoria, va viure un desenllaç tràgic el curs passat i va baixar. El van acompanyar el Sant Andreu, la Unificació Bellvitge i la Peña Deportiva. Tot plegat ha fet que enguany hi hagi un representant català menys en la categoria, ja que hi va haver dos ascensos d’equips d’aquí: el del Reus i el de l’Europa. La fita de la resta de catalans, amb tot, és consolidar-se en la màxima divisió del futbol juvenil, si bé hi ha clubs com el Cornellà –que fa molts anys que potencia el futbol de base– que tenen arguments més que suficients per pensar a assolir cotes més altes.

AMB AMBICIÓ

El Girona va fer un gran paper la temporada passada i espera consolidar-lo

PÈRDUA DE QUOTA

Hi ha un equip català menys i, per primer cop, la Damm no jugarà a divisió d’honor

PLANTAR CARA

L’Espanyol vol recuperar el rol de favorit alternatiu després d’un curs irregular
l’anàlisi

Una categoria, dues realitats

Miguel Ángel Samprón

La divisió d’honor juvenil és una categoria en què els filials dels equips professionals acostumen darrerament a acaparar les posicions més altes de la classificació. La seva capacitat econòmica i d’atracció els permet disposar de futbolistes de més qualitat. Després, hi ha la resta de clubs, que hem d’intentar aproximar-nos-hi a còpia de fer una bona feina. Aquesta és la nostra il·lusió. Nosaltres no disposem dels mateixos recursos, però intentem competir amb els filials dels equips professionals mirant de potenciar els nostres jugadors tant individualment com en els aspectes col·lectius. Volem buscar la nostra línia, treballant dia a dia i setmana a setmana. En tot cas, pel que fa a objectius, quan comença la temporada, els planters dels equips professionals estan obligats a acaparar les primeres posicions, mentre que la resta aspirem a estar-hi a prop o, fins i tot, intentar posar-nos a la seva altura. I és que la divisió d’honor juvenil és diferent d’altres categories de formació, com l’alevina, la infantil o la cadet, en què els filials dels conjunts professionals sempre guanyen els seus partits. Aquí hi ha moltes jornades en què algun d’aquests equips no aconsegueix la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)