Territorial

Igualar el curs passat, un repte ben exigent

Divisió d’honor juvenil. El Girona afronta una nova temporada disposat a seguir la bona línia del curs passat i consolidar-se com un dels equips aspirants a tot

La màxima categoria del futbol formatiu estatal arrenca aquest cap de setmana amb un Girona que, amb prudència, no renuncia a res. I és que els gironins van aconseguir la temporada passada trencar la monotonia Barça-Espanyol del futbol juvenil català i acabar per sobre del conjunt blanc-i-blau en la classificació. L’aparició d’una generació excepcional al Saragossa –on alguns jugadors participaven sovint amb el Deportivo Aragó a segona B– i un Mallorca molt sòlid i regular van ser els únics motius que van separar el Girona d’una històrica segona posició. Tot i això, el quart lloc i la sensació d’haver lluitat fins a l’últim dia al capdavant de tot van fer que la temporada dels gironins fos per emmarcar.

Ara, amb un equip renovat de dalt a baix –només el porter Albert Torra, el migcampista Jofre Cherta i el punta Àlex Pachón continuen del curs passat–, el Girona afronta la nova temporada amb l’objectiu de tornar a ser un referent de la categoria i tornar a aportar futbolistes de futur com Teo, Giorgi, Moha i Valery, que competiran a segona B amb el Peralada. Pedro Porro, amb fitxa del filial però jugant amb el primer equip, menja a part.

Des de Girona se sap que mantenir l’exigència marcada el curs passat no serà gens fàcil, i és que no cada any es té un Pedro Porro a l’equip ni un bloc que funcioni a l’uníson com el del curs passat. De totes maneres, l’aposta que s’ha fet portant talent directament de molts equips sí que obliga els gironins a competir per ser un dels ocupants de les primeres posicions. De fet, després d’estar a punt d’assaborir la glòria el curs passat, el Girona no pot renunciar, com a mínim, a somiar a ser un candidat en la lluita per classificar-se per a la copa. La dificultat, això sí, serà molt alta. “Aquest curs l’Espanyol lluitarà segur pel títol amb el Barça, el Saragossa no crec que tingui una generació igual, el Mallorca té un bloc consistent amb un entrenador que coneix molt la categoria i el San Francisco i esperem que nosaltres siguem els que es puguin colar entre ells”, analitza el tècnic, Àlex Marsal.

Demà ja s’hi val

Els gironins arrencaran el curs demà al camp del Lleida (18 h) i de moment hauran de superar el primer hàndicap, i és que als d’Àlex Marsal no els sobra preparació després d’una pretemporada condicionada pels futbolistes que ha necessitat el Peralada. “La pretemporada ha estat atípica i necessitem temps per conjuntar un grup que l’any passat va estar molt unit i ara ens costarà una mica més. Esperem anar creixent amb els resultats”, afirma el tècnic.

LES REACCIONS

A la plantilla hi ha molt talent i grans futbolistes, però ens falta compartir hores i conjuntar l’equip. La pretemporada ha estat atípica
Seria molt positiu arrencar bé la lliga abans que ens arribi un tram de calendari contra els rivals més exigents
Àlex Marsal
entrenador del girona

La Damm, el gran absent aquesta temporada

La representació catalana en la divisió d’honor juvenil ha perdut un equip respecte al curs passat i només hi haurà nou equips. L’equip al qual es trobarà a faltar, i molt, és un dels habituals i que ha estat font inacabable de grans futbolistes, la Damm. El conjunt cerveser va patir molt el curs passat amb un equip ple de juvenils de segon any –molts dels quals han deixat l’equip aquest estiu, amb el Girona com a destí majoritari, i és que ha caçat cinc futbolistes– i no va poder evitar tancar una mala temporada amb el descens a la lliga estatal juvenil. A banda de la Damm, el Sant Andreu i la Unificació Bellvitge van ser els altres equips catalans que van perdre la categoria el curs passat. En canvi, el Reus i l’Europa seran els dos nouvinguts en la categoria que acompanyaran el Barça, el Girona, l’Espanyol, el Cornellà, el Gimnàstic de Manresa, el Gimnàstic de Tarragona i el Lleida. A part dels nou catalans, aquest curs hi haurà quatre aragonesos –el Saragossa, El Olivar, el San Francisco i l’Stadium Casablanca, que torna a la categoria dues temporades després– i tres de balears –el Mallorca, el Manacor i el Penya Arrabal, que debutarà en la màxima categoria juvenil i agafa el relleu de la Peña Deportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)