Territorial

Carrillo manté la pugna amb Soteras per la presidència

Eleccions a la FCF. El president del Gavà obté 130 avals i, tot i quedar molt lluny dels 918 del candidat continuista, podrà presentar-se als comicis sempre que avui es validin les signatures

La cursa per a la presidència de la Federació Catalana de Futbol (FCF) encara no ha acabat. Almenys, de moment. I és que si no hi ha cap irregularitat en els avals presentats per Iván Carrillo, el president del Gavà concorrerà a uns comicis en què tindrà com a rival electoral la candidatura continuista de Joan Soteras. Ahir era el dia límit perquè els precandidats aportessin tots els seus avals. L’objectiu era clar: superar els 121 suports de clubs que fan falta perquè les candidatures puguin concórrer a les eleccions. I Carrillo va presentar-ne 130. Val a dir, això sí, que la pugna pels avals la va guanyar de forma aclaparadora Joan Soteras, que va presentar-se a la seu del carrer Sicília amb el seu equip i 918 signatures. Poca broma. El fins ara vicepresident d’Andreu Subies, doncs, superarà la validació sense problemes. Carrillo, en canvi, té menys marge, ja que és conscient que si se li invaliden més de nou avals, no podrà participar en les eleccions. Ell, en tot cas, està tranquil, afirma que ha certificat tots els documents davant de notari i compta ser el contrincant de Joan Soteras a les eleccions del pròxim 1 d’octubre.

“El que hem aconseguit és memorable, han estat dies molt complicats, fent quilòmetres pel territori, i el sol fet que hi hagi debat en el futbol català ja és una victòria”, explicava ahir un eufòric Carrillo, que va denunciar una guerra bruta contra ell: “Ho hem aconseguit gràcies a 130 valents, perquè molts clubs tenien por, han rebut trucades perquè no ens donessin l’aval. De fet, ens han caigut entre 170 i 200 dels suports que teníem aparaulats.” El president del Gavà, que avui durà una queixa al Consell Català de l’Esport perquè considera que el calendari electoral perjudicava qualsevol candidatura que no fos la continuista, va explicar també l’eix del seu programa: “Volem rebaixar l’impost revolucionari que és el Portal de Federat i també fer que la mútua sigui més econòmica.”

Joan Soteras, que va ensenyar múscul presentant l’aval de més de tres quarts del cens, va fer un comunicat per “donar les gràcies a tots els clubs i presidents; a les persones que representen les entitats esportives, i a totes les estructures de tot el territori català” que li han donat seu suport aquests últimes dies.

SATISFACCIÓ

Carrillo serà candidat si la junta electoral no li invalida més de nou signatures

MOLT PENDENTS

“El que hem fet és memorable, molts clubs no ens han donat l’aval per por”, diu Carrillo

Inici d’una cursa de dues setmanes

Tot i que la cursa electoral va començar amb la presentació de precandidatures –la tercera, de l’exàrbitre Antonio Torres, no va passar el tall–, avui serà un dia clau, ja que la junta electoral ha de fer la proclamació provisional de candidatures. A partir d’aquí, hi ha cinc dies de marge per fer reclamacions i dimarts que ve es farà la proclamació oficial de candidatures. Els dos aspirants, amb tot, tindran dues setmanes per fer campanya abans de les eleccions del dilluns 1 d’octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)