2a divisió A

Els temps canvien

El derbi. Tot i que històricament el Nàstic havia dominat els duels contra el Reus, els roig-i-negres han capgirat la tendència els últims dos anys a segona A, amb 10 punts de 12

Qui els ho havia de dir, als aficionats del Reus, fa pocs anys, que tindrien l’equip consolidat a segona A i que, a més, dominarien l’etern rival, el Nàstic, tant en la classificació com en els resultats dels partits entre tots dos. L’equip grana tenia molta més experiència en categories professionals i acumulava força més victòries en els derbis quan, fa dos anys, tots dos van coincidir per primera vegada en la categoria de plata. Però, malgrat això, els duels entre els dos rivals històrics han tingut les dues últimes temporades un clar color roig-i-negre, ja que el Reus ha aconseguit deu punts dels dotze en disputa. Diumenge, al municipal reusenc, els locals intentaran mantenir l’hegemonia i els visitants, recuperar-la.

Sobretot, els seguidors reusencs no es podien imaginar el moment actual vistos els anteriors duels entre els dos equips, del 2012 i el 2015, a segona divisió B. Aquells partits van servir per consolidar el domini històric del Nàstic sobre el Reus, amb cinc victòries –i un empat– en els sis partits que es van disputar. En aquell moment, els grana sumaven 24 triomfs en els derbis, per només vuit dels roig-i-negres.

El clàssic del Camp de Tarragona es va començar a disputar als anys quaranta a tercera divisió, categoria en què el Nàstic ja va mostrar el seu domini. També a segona B, on els dos equips van coincidir a principis dels noranta i el curs 2002/03, a part dels anys més recents. A segona A, en canvi, el Reus té la mida presa al Nàstic. Els roig-i-negres van derrotar el Nàstic tant a casa (1-0) com a fora (0-1) la temporada 2016/17, mentre que el curs passat el duel al municipal de Reus va acabar en empat (1-1) i el de la segona volta, en victòria roig-i-negra (1-2). En la primera temporada, el Reus va acabar la lliga amb tres punts més que el Nàstic i el curs passat, empatats gràcies a la reacció final dels tarragonins.

L’inici de l’actual és un reflex dels nous temps, ja que el Reus està per sobre del Nàstic –set posicions i tres punts més– malgrat els problemes amb les inscripcions de futbolistes derivats del límit salarial que pateix.

11È CONTRA 18È

El derbi arriba, com és habitual últimament, amb el Reus més ben classificat

ANYS GRANA

Entre el 2012 i el 2015, a segona B, el Nàstic va guanyar cinc dels sis partits disputats

ELS PRECEDENTS

2a DIVISIÓ A *
3 victòries del Reus 1 empat 0 victòries del Nàstic
* les dues últimes temporades
2a DIVISIÓ B *
2 victòries del Reus 3 empats 7 victòries del Nàstic
* del 1981 al 1983, la campanya 2002/03 i del 2012 al 2015
3a DIVISIÓ *
6 victòries del Reus 15 empats 17 victòries del Nàstic
* a mitjan anys quaranta i cinquanta, durant tota la dècada dels seixanta, a finals dels setanta i les temporades 1986/87 i 1990/91
TOTAL
11 victòries del Reus 19 empats 24 victòries del Nàstic

La venda d’entrades, a bon ritme

Com no pot ser d’una altra manera, s’espera que bona part de les 4.300 localitats del municipal reusenc estiguin ocupades per veure el derbi de diumenge a les sis de la tarda. El Reus ja fa dies que les ven en exclusiva als seus socis i a partir de demà les podran adquirir la resta d’aficionats. El Nàstic, per la seva banda, va vendre ahir les 357 de què disposa. Mentrestant, els dos equips preparen el duel; els roig-i-negres pendents de recuperar Enri i els grana, esperant que els últimament lesionats Barreiro i Guerra puguin jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)