2a divisió A

Reus-Nàstic

El derbi a les banquetes

Aquell convuls 2010

Bartolo i Gordillo van coincidir al Nàstic fa vuit anys, el de Bellvís com a ajudant de Luis César i l’andalús a la secretaria tècnica

Tots dos viuen ara el primer gran repte com a entrenadors, i diumenge s’enfrontaran

Tots dos van arribar el 2010 a un Nàstic que s’enfonsava i que volien reflotar amb gent de la casa

Març del 2010. El Nàstic viu temps de canvis. El club deixa enrere l’època de Xavier Salvadó a la presidència, que ha generat un gran forat a les finances i descontentament a les graderies. Un altre cop amb accionistes de referència en el consell, com ara Josep Maria Andreu, el Nàstic intenta revertir la situació, d’entrada tornant a enganxar l’afició. És amb aquest objectiu que dos mesos abans, a principis de gener, ha incorporat l’extècnic Josep Maria Nogués i l’exjugador José Antonio Gordillo, per a la direcció esportiva i la secretaria tècnica, respectivament, i que el 8 de març, per rellevar César Ferrando, presenta Luis César, el tècnic de l’ascens a primera de quatre anys abans, i el seu ajudant Xavi Bartolo, exjugador del club i que havia format part del cos tècnic de Javi López el curs 2007/08. Gent de la casa, coneixedora del club, per reflotar una nau que s’enfonsa.

Bartolo i Gordillo, cadascun en la seva parcel·la, però en els dos casos més a l’ombra que sota els focus mediàtics, van coincidir només nou mesos al Nàstic. No era una època fàcil, i Luis César no va complir les expectatives, ja que en aquella campanya va patir per salvar l’equip, tot i que l’havia agafat a mitja taula, i en la següent no el va treure de la zona baixa fins que el 6 de desembre va ser destituït i rellevat per Joan Carles Oliva. El lleidatà evitaria el descens a segona B, però no pas Jorge D’Alessandro el curs següent. Només dos dies després de la marxa de Luis César, Gordillo va presentar la dimissió i es va incorporar al Betis per dirigir-ne el planter. Bartolo va sobreviure a aquells dies convulsos i va formar part del cos tècnic d’Oliva, tot i que cada cop amb un pes més secundari, fins al punt de no viatjar amb l’equip. Al final d’aquella temporada, el juny del 2011, el de Bellvís va deixar el Nàstic i ja no hi tornaria.

Vuit anys després, tots dos han acumulat molta experiència –Bartolo va formar part del cos tècnic del Cartagena i el Múrcia abans d’incorporar-se al Reus el 2014, i Gordillo ha treballat en diferents tasques, tant de despatx com de banqueta, per al Sabadell, el Deportivo i el Llevant– i ara afronten la primera experiència important com a primers entrenadors. Bartolo ha fet aquest estiu un pas endavant després d’haver estat l’ajudant de Natxo González i Aritz López Garai, mentre que Gordillo va ser la solució d’urgència per als tres últims partits del curs passat i per a la nova temporada s’hi ha confiat per continuar portant les regnes de l’equip. Com fa vuit anys, a Gordillo li toca viure una època complicada, de transició cap al retorn a les arrels després de la marxa de Promoesport. És tot un repte per a l’andalús, com ho és per a Bartolo, que s’ha vist inesperadament privat d’alguns dels seus millors futbolistes per culpa del límit salarial. Diumenge a la tarda, cadascun a la seva banqueta del municipal reusenc, faran tot el possible per guanyar el derbi i que el seu equip s’ompli de moral per sobreposar-se als problemes de l’inici de temporada.

Trobada cordial
Bartolo i Gordillo es van saludar i van intercanviar impressions ahir a l’escenari del derbi, amb molt respecte i elogis mutus. Saben que les aficions donen molta importància al duel, però ells prefereixen treure-hi emotivitat per preparar-lo amb més cap.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)