2a divisió FEF

Ramon Maria Calderé

El retorn d’un heroi olotí

Ramon Calderé visita per primera vegada el municipal d’Olot per enfrontar-se al club que va dirigir amb èxit el curs 2016/17 fent-lo campió de tercera i assolint l’ascens preuat a segona B

Pel caràcter i el tarannà, el de Vila-rodona va agradar al vestidor i a tota l’afició garrotxina

Quan torna a casa un ésser estimat i un heroi esportivament parlant, se l’ha de rebre amb tots els honors i agraïments. L’Olot rebrà demà la visita d’un dels seus ídols més recents, una figura que va aixecar de les cendres un club i una afició desanimats per un descens a tercera desafortunat i traumàtic el curs 2015/16. Ramon Maria Calderé tornarà a trepitjar, aquesta vegada com a tècnic del Badalona, el municipal d’Olot, un estadi que només el va veure perdre en una ocasió com a màxim responsable de la banqueta garrotxina durant la temporada 2016/17, en què va aconseguir el cinquè campionat de tercera de la història de l’entitat. Pocs dies després de guanyar el títol, els olotins van superar l’Sporting B en l’eliminatòria de campions i van segellar una campanya plena d’èxit amb el retorn a segona B: “Tot i que només vaig estar a l’Olot una temporada, reconec que tant des del punt de vista esportiu com personal, el vincle creat amb la ciutat, la gran afició i la meva família sembla que hi hagués estat deu anys”, comenta l’exjugador professional Ramon Maria Calderé, orgullós del seu pas per la Garrotxa: “Vam aconseguir els objectius marcats per a tots gràcies a una plantilla formada per grans futbolistes però, sobretot, bones persones. Tot va ser més fàcil i còmode.”

A Olot, molts aficionats no van entendre que el tècnic que va dirigir amb èxit el seu equip fins a l’ascens no continués el curs posterior a segona B: “No hi va haver cap circumstància estranya. Jo tenia un compromís personal i moral amb en Tintín Márquez de treballar junts en un projecte. Vaig decidir que era el moment de fer el pas i anar a Bèlgica amb ell, però em pensava que m’hi trobaria més còmode en un altre país i de seguida vaig veure que volia ser, de nou, primer entrenador. Hauria pres la mateixa decisió tot i que sé que l’Olot és el club ideal per créixer. Fan una feina pausada, constant, segura i ferma i estic segur que poden fer un pas més cap a la professionalització”, explica Calderé, que es retrobarà amb molts dels futbolistes que ja va dirigir fa dos cursos: “Conec molts futbolistes i també en Raúl Garrido, ja que hem compartit moments de futbol recentment. Va agafar l’equip en una situació delicada i ho va fer molt bé. L’Olot té un vestidor sa i això és la clau”, diu el de Vila-rodona, que afronta el duel de demà amb molt de respecte: “Jugarem contra un equip versàtil i amb grans jugadors. Arribem en un moment bo respecte a l’inici de curs però al municipal costa esgarrapar punts. És un camp amb magnetisme i l’afició anima molt el seu equip”.

25
partits
va guanyar Ramon Calderé com a tècnic de l’Olot entre la copa Catalunya, la lliga i els dos partits de ‘play-off’ de l’eliminatòria de campions que va necessitar l’equip per pujar a segona B.
10
empats
en total va aconseguir l’entrenador de Vila-rodona. En el darrer partit com a tècnic olotí va esgarrapar un 1-1 vital per segellar l’ascens contra l’Sporting B.
6
derrotes
només va encaixar en els 41 partits en què va dirigir els garrotxins. Calderé va perdre un sol partit al municipal d’Olot. Va ser en la jornada 30 del campionat contra el Sant Andreu (2-3). La resta d’ensopegades van ser com a visitant als camps del Santfeliuenc (1-0), la Pobla de Mafumet (2-0), el Terrassa (2-1), el Peralada (2-1) i, en l’última jornada, ja com a campió, a Manlleu (4-3).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)