Nàstic

Encomanats a Enrique Martín

L’escollit. L’experimentat tècnic navarrès substitueix Gordillo amb la missió de redreçar el rumb del Nàstic

El Nàstic ha escollit un entrenador experimentat i amb caràcter per rellevar José Antonio Gordillo, destituït dilluns, i redreçar el rumb d’un equip que, després de deu jornades, és cuer amb només sis punts: Enrique Martín. El tècnic navarrès espera tenir més sort que els sis entrenadors que en els últims dos anys l’han precedit a la banqueta grana i complir, com a mínim, el contracte signat, que el lliga amb el club tarragoní fins al mes de juny.

L’última experiència d’Enrique Martín és una de les raons de la seva contractació. La temporada passada va agafar l’Albacete a l’octubre –tenia quatre punts en set partits i era penúltim– i no va trigar a treure’l de la zona baixa. Això sí, la lliga se li va fer llarga, a l’equip de Castella-la Manxa, i va acabar patint per assegurar la permanència. Fent cas al que va posar en pràctica a Albacete, i a la majoria d’equips que ha dirigit, Enrique Martín es basarà d’entrada a treballar la solidesa defensiva i a imprimir geni i caràcter a un equip que, fins ara, s’ha mostrat molt planer i feble anímicament. Sol utilitzar com a sistema el 5-3-2, que li va bé per compactar i protegir l’equip. És un esquema que es pot adaptar a la plantilla grana, amb centrals de sobra i carrilers específics, com ara Sebas Coris i Abraham. Una vegada consolidada la solidesa defensiva, Enrique Martín se centrarà a fer créixer l’equip en atac. La recuperació d’efectius que s’endevina ara –Gordillo ha estat perjudicat per un important nombre de lesions, que va disminuint– l’ha d’ajudar a treure rendiment a l’equip i demostrar que té potencial per aconseguir la permanència. Tot i això, és probable que s’aprofiti el mercat d’hivern per fer retocs a la plantilla en funció de les necessitats del nou tècnic.

Un ascens a primera

Enrique Martín Monreal, nascut fa 62 anys a Campanas (Navarra), té una llarga experiència a les banquetes, sobretot a segona A, després d’entrenar equips com ara el Leganés, el Terrassa –la temporada 2003/04–, el Burgos, el Xerez i el Numància. També va dirigir l’Osasuna en dues etapes, en l’última de les quals va aconseguir l’ascens a primera el curs 2015/16 després d’eliminar en la fase d’ascens el seu nou equip, el Nàstic, i el Girona. A la màxima categoria, però, la dictadura dels resultats el va condemnar a la destitució al novembre.

Enrique Martín dirigirà aquesta tarda, just després de la seva presentació oficial a les instal·lacions del Nou Estadi, el primer entrenament, en què començarà a introduir les idees i a preparar el pròxim partit del Nàstic, diumenge al migdia contra l’Oviedo al Nou Estadi.

DES DE LA SOLIDESA

El nou tècnic, que sol usar el 5-3-2, prioritzarà la defensa i dotar de caràcter l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)