Territorial

La RFEF ratifica Subies

Sense canvis. La federació espanyola acorda mantenir el dirigent lleidatà, investigat pel cas Soule, com a vicepresident, després que ell mateix posés el càrrec a disposició de la institució

Andreu Subies continuarà sent la mà dreta de Luis Rubiales en la RFEF i exercirà el seu càrrec de vicepresident econòmic amb tota la normalitat del món. Així ho va decidir ahir la junta directiva de la federació espanyola, que ha fet confiança al dirigent lleidatà tot i que ell mateix va posar el càrrec a disposició de l’entitat. La decisió arriba sis dies després que Subies fos detingut durant 24 hores en el marc d’una investigació que penja del cas Soule. L’expresident de la FCF, en tot cas, va declarar davant del jutge dimecres passat i va ser posat en llibertat amb càrrecs, però sense que se li imposés cap mesura cautelar.

La RFEF va emetre ahir un comunicat per explicar les raons que han dut la junta a adoptar aquesta decisió, i la principal és “respectar la presumpció d’innocència”. De fet, des de la federació espanyola es remarca el fet que el jutge no adoptés cap mesura contra el dirigent lleidatà: “Andreu Subies ha de continuar desenvolupant el seu treball amb absoluta normalitat, ja que va ser posat en llibertat sense cap mesura cautelar, un fet de màxima importància.” En el mateix comunicat, la junta de la RFEF va voler remarcar “la col·laboració de la institució amb la justícia i el seu compromís personal per aprofundir en la transparència”, recordant que l’entitat “està personada com a acusació particular en el cas Soule”.

La investigació instruïda pel jutge Santiago Pedraz, precisament, està intentant esclarir si Andreu Subies va beneficiar-se personalment d’aquesta trama a través d’una presumpta inflació del preu de diferents obres a la FCF amb diners provinents de la federació espanyola. Mentre no s’esclareixin els fets, el magistrat que porta la causa, i que també va detenir i posar en llibertat l’exdirectiu de la FCF Josep Contreras, manté els càrrecs d’apropiació indeguda i administració deslleial als investigats.

Subies, clau per a Rubiales

Un dels homes que més han remarcat la presumpció d’innocència tot i les pressions que ha tingut per prendre mesures contra Andreu Subies és el president de la RFEF, Luis Rubiales. Subies és un dels homes forts del màxim dirigent del futbol espanyol, i va resultar clau perquè fos escollit per sobre de Juan Luis Larrea en els comicis del maig passat. De fet, entre la FCF i la RFEF hi ha una gran sintonia, i ho demostra el fet que ahir es confirmés que Rubiales tornarà a visitar la FCF pròximament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)