3a divisió FEF

En creixement constant

3a divisió. El Figueres, amb l’empat contra la Pobla (1-1), ha sumat 7 dels últims 9 punts i es troba en el millor moment. “Estem en el camí que toca de millorar cada dia”, valora Carles Tena

La maquinària del Figueres comença a estar ben greixada. Tot i no poder mantenir l’avantatge i acabar empatant contra la Pobla (1-1), les sensacions que deixen els de Joan Esteva són millors cada partit i ja encadenen tres jornades sense perdre després de sumar set dels últims nou punts. “Va ser una llàstima no acabar guanyant perquè tres victòries seguides costen moltíssim, però ho teníem a tocar i hauríem fet un gran salt en la classificació”, considera el migcampista Carles Tena, que té molt clar que la dotzena posició no reflecteix el nivell actual de l’equip. “Mirant la classificació la millora que hem anat fent en els últims partits no es veu tant, però estem trobant la regularitat i es nota en la puntuació perquè ara només tenim la promoció d’ascens a dos partits”, afirma. El cert és que el que ha allunyat els figuerencs de la zona noble són les cinc derrotes que han encaixat, però la realitat és que han estat contra quatre dels cinc primers –el Llagostera, el Prat, l’Horta i el Granollers– i en un dels camps més difícils de la lliga, el del Sant Cristòfor. “Són derrotes contra equips de play-off que poden passar, però si volem estar entre els quatre o sis primers haurem de millorar aquesta assignatura en la segona volta”, valora Tena.

El migcampista de Sant Boi de Llobregat, un dels homes clau aquest curs del Figueres, no amaga que l’objectiu d’aquesta temporada dels figuerencs és més ambiciós que el dels últims anys: “Des de fora sempre veia el Figueres com un candidat; no favorit, però sí aspirant, i ara dins el vestidor es veu l’ambició perquè els empats semblen derrotes, i és que sabem clar que tenim una gran plantilla amb grandíssims jugadors que pot lluitar per jugar la promoció d’ascens o, si més no, quedar-hi a prop.”

Que la millora continuï

Per lluitar fins al final pels objectius més ambiciosos, el Figueres té clar que ha de continuar amb el creixement que ha experimentat les últimes setmanes. “Tot plegat és un procés que ens ha permès millorar a poc a poc des de la pretemporada fins avui, i que ha de continuar fins que acabi la temporada. El temps ho va donant, i és que el tècnic i molts jugadors som nous i es necessita un temps perquè ens puguem conèixer cada vegada més i assimilem millor el que vol el tècnic”, analitza Tena, que coneix bé el que busca Joan Esteva perquè ja va estar amb ell a l’Europa. Un dels factors que han ajudat i ajuden a aquest creixement han estat els últims fitxatges i la recuperació d’alguns jugadors lesionats, que han afegit competència a la plantilla. “Tenim una plantilla equilibrada i de nivell i això fa que jugadors que podrien estar a l’onze quedin, fins i tot, fora de la convocatòria. Això, col·lectivament, acaba beneficiant”, diu Tena.

Tenim una gran plantilla que pot lluitar per jugar el ‘play-off’ o, si més no, quedar-hi a prop
Carles Tena
migcampista del figueres
És un procés que ens ha permès millorar des de la pretemporada fins avui, i que ha de continuar fins que acabi la temporada

Tena, un dels tres que han jugat sempre

Només tres jugadors de la Unió han jugat les 14 jornades. Sergi Romero encapçala la llista, amb tots els minuts jugats, i els altres dos són Èric Vilanova i Carles Tena. El migcampista de Sant Boi de Llobregat va ser suplent en la primera jornada, quan sortia d’una lesió, i des de llavors només s’ha perdut 35 minuts al camp del Sant Cristòfor. “Venia amb la confiança del tècnic. El futbolista sempre és egoista, però pensant a llarg termini ha de jugar qui estigui millor i quan no em toqui a mi animaré com ningú des de fora”, valora Tena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)