El quadribarrat fa nosa

Un primer temps de pitet del Sant Andreu obliga l’Atlético a reaccionar a partir del descans per aconseguir el pas a vuitens

Amb 0-0, Josu i Elhadji tenen tres ocasions claríssimes però topen amb Adán i el pal

ATLÉTICO 4 SANT ANDREU 0

SANT ANDREU:Segovia; Llamas (Alonso, 57’), Carroza, Noguera, David López (Juanan, 62’); Josu, Jaume, Guerrero (Óscar Muñoz, 74’), Ferran; Elhadji i Carlos. ATLÉTICO DE MADRID:Adán; Arias, Toni Moya (Lemar, 46’), Savic, Lucas (Montero, 59’); Correa, Koke, Saúl, Vitolo; Kalinic i Gelson (Rodrigo, 46’). GOLS:1-0 (48’) Lemar. 2-0 (52’) Kalinic. 3-0 (55’) Correa. 4-0 (81’) Vitolo.RESULTAT EN L’ANADA:0-1.ÀRBITRE:Melero López.T.G.:als locals Gelson i Koke, i als visitants Noguera i Carlos Martínez.PÚBLIC:

A l’escenari gran, on hi ha tots els focus, al Sant Andreu sempre l’ha perseguit certa desgràcia. A Lugo, a Ponferrada, entre molts altres llocs, les quatre barres han estat castigades amb arbitratges confusos o un fracàs injustificat. Però de la mateixa manera, el Sant Andreu sempre s’ha caracteritzat pel fet de ser un equip resistent, que sempre ha anat un pas més enllà del que s’esperava. L’orgull del barri. El que va fer ahir al Metropolitano no quedarà escrit en els llibres d’història perquè els de Mikel Azparren no van poder aconseguir el pas a vuitens o la victòria, ni tan sols semblarà que els va faltar poc per aconseguir-ho després dels quatre gols encaixats. Però Madrid estarà en el record del conjunt andreuenc. Durant molts minuts l’Atlético de Madrid, el del milionari productor cinematogràfic, el dels diners de la Xina, el de les competicions europees, va quedar ennuegat per un històric del futbol català. La resistència va durar 45 minuts però el record quedarà per sempre.

En la primera mitja hora el Sant Andreu va generar tres córners, un dels quals no assenyalat per l’àrbitre. La posada en escena dels de Mikel Azparren va ser fantàstica, amb una fèrria defensa i un atac que va amenaçar molt més del que s’esperava. Azparren va plantejar un partit amb preponderància de la defensa, amb pocs riscos a l’hora de manegar la pilota, sempre jugant en llarg, i amb atacs selectius. I tot va funcionar en el primer acte. L’Atlético va amenaçar amb una rematada de Kalinic dins l’àrea després d’una gran jugada de Correa (23’), una associació que es va repetir vuit minuts després també sense èxit.

Tres ocasions clares

Però entremig el Sant Andreu ja havia mostrat les seves credencials. Una pèrdua que va deixar Adán fora de la porteria, va deixar una pilota morta a Josu des de la frontal de l’àrea que va anar massa alta després que el porter es refés del seu error i, avançat, l’enviés a córner. Dos minuts després, una rematada amb el cap d’Elhadji, amb una paràbola impressionant, va picar al pal quan Adán, mig destorbat per un rival en fora de joc, no podia fer res més que mirar-s’ho. I quatre minuts abans del descans, una arribada per la banda dreta de Josu va suposar una centrada per a Elhadji que no va besar la xarxa perquè, de nou, el porter local va fer una gran estirada. L’Atlético va fer el seu únic xut a porta a les acaballes en un servei tou, sense problemes per a Segovia.

Que el partit no funcionava per a l’Atlético era tan evident que el Mono Burgos –ahir de nou a la banqueta perquè Simeone estava sancionat– va fer dues substitucions per intentar arreglar la superioritat quadribarrada del primer temps. I la segona part va començar amb dos xuts a porta que Segovia va assegurar.

Tres gols

El temporal no va amainar perquè els andreuencs no van poder sortir de la cova i els van caure tres gols en deu minuts. El primer va ser un xut de Lemar –titular habitual i que va haver d’entrar en el descans– que de tan precís va picar al pal abans d’entrar a la porteria. En el segon, Kalinic va rematar amb el cap una centrada des de la banda dreta. I en el tercer, Correa va convertir una bona acció de qualitat.

En un tancar i obrir d’ulls el Sant Andreu va passar al malson i la resta del partit cap dels dos equips va decidir desgastar-se. Si bé els visitants ho van provar, va ser Vitolo qui va rematar la feina.