Territorial

Massa entrebancs per pensar en la copa

Divisió d’honor juvenil. El Girona no ha trobat la regularitat en els resultats i ha tancat la primera volta a set punts del segon i a vuit del primer

El juvenil del Girona va tancar dijous la primera volta de la temporada amb una victòria contra el Manacor (3-1) que l’ha deixat sisè classificat amb 25 punts, a set del Barça, segon, i a vuit de l’Espanyol, primer. Amb aquests números el somni d’acabar la temporada entre els dos primers s’ha difuminat i sembla ara per ara impossible, però tot i així està a una distància que li permet mantenir l’ambició, sobretot si millora els registres en la segona volta.

El cert és que les primeres quinze jornades no han estat senzilles per als gironins, que no han trobat la regularitat. La derrota en la primera jornada contra el Lleida (2-1) ja va fer preveure que no seria el camí de roses del curs passat i així ha acabat sent. De fet, el Girona no ha aconseguit encadenar tres victòries aquest curs, i per això mai ha aconseguit un lloc entre les dues primeres posicions. En la sisena jornada, després de golejar consecutivament l’Stadium Casablanca (1-4) i el Cornellà (5-1), el Girona es va situar tercer, empatat a punts amb el segon, però mai més hi ha estat tan a prop.

Tot i la irregularitat general que ha acompanyat els d’Àlex Marsal en aquesta primera volta, el Girona es va mantenir de ple en la lluita pels dos primers llocs fins a la desena jornada. El problema va arribar després, i és que, tot i haver superat el Tourmalet amb nota –Europa, Saragossa, Espanyol i Mallorca consecutivament–, els gironins van fallar contra el Gimnàstic de Manresa (1-1) i el Penya Arrabal (1-1) abans de perdre contra el Barça (1-3). Aquesta mala ratxa és el que va fer perdre el tren de la copa als gironins i els ha deixat en la situació actual.

Les baixes per lesió de jugadors com Pep Piany i Arnau Tortosa, i el fet que els principals dos referents de la plantilla, Jofre i Pachón, juguin més minuts amb el Peralada que amb el juvenil, han estat els grans entrebancs que el Girona ha hagut de superar en aquesta primera volta de lliga.

El club, positiu

Més enllà de la classificació, el club està content amb el paper del juvenil. “La valoració és positiva perquè mai miro els resultats com a primer objectiu. El més important és veure que hi ha jugadors en dinàmica de segona B i amb molts minuts al Peralada. Per a nosaltres la formació del futbolista és clau i en aquest sentit estem molt contents perquè el treball és excel·lent i hi ha matèria primera perquè els futbolistes continuïn creixent”, analitza el director del futbol de base del Girona, Albert Síria, que té clar que “amb més estabilitat els resultats haurien estat millors” i es marca l’objectiu de la segona volta. “Hem de preparar els jugadors per superar les adversitats en la competició i aquesta part competitiva ens millorarà els resultats”, conclou.

LA VALORACIÓ

La formació és clau i estem molt contents perquè el treball és excel·lent i hi ha matèria primera perquè els futbolistes continuïn creixent
Amb més estabilitat els resultats haurien estat millors, però no són dolents
Albert Síria
Director del futbol de base del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)