Girona

A la graderia, amb incògnites

L’assistència. El Girona afronta els vuitens de la copa contra un rival d’entitat com l’Atlético però el fet que els abonats hagin de pagar i l’horari en dia laborable poden afectar el caliu a la grada

Clubs humils han escrit grans pàgines de la seva història en la copa, però també és cert que aquesta competició costa que enganxi les aficions en les primeres eliminatòries. El Girona va jugar fa setanta anys per última vegada uns vuitens de final de la copa, i avui hi tornarà contra l’Atlético de Madrid. Aquestes dues premisses –el fet d’arribar a aquest nivell de la copa i l’entitat del rival–, serien arguments sòlids perquè Montilivi presentés aquest vespre una gran entrada a les graderies, però ara mateix hi ha força dubtes de quin aspecte presentarà l’estadi gironí i quin caliu s’hi viurà.

Un dels condicionants en l’assistència del partit d’avui és que els abonats del Girona han hagut de passar per caixa per aconseguir una localitat. Un cop tancat el període en què els abonats tenien prioritat de compra, s’havien venut unes 5.300 entrades. Caldrà veure quin ha estat el ritme de vendes en les últimes dues setmanes –es va obrir al públic en general el 27 de desembre– i quin paper hi poden haver tingut celebracions com el Nadal o els Reis.

D’altra banda, l’horari del partit no és el més adequat per fomentar una major assistència al terreny de joc: el duel es disputa a 2/4 de 8 del vespre d’un dia laborable; per tant, molts aficionats i aficionades que treballen –sobretot negocis vinculats al sector del comerç–, o no hi assistiran o ho faran un cop tanquin els seus establiments. Per últim, tot indica que el partit d’aquest vespre contra l’Atlético serà el primer amb clima de rigorós hivern.

Línia ascendent

Malgrat aquests condicionants, s’espera que la balança de poder veure un duel de vuitens de copa contra un rival de nivell contra l’Atlético permeti confirmar la línia ascendent d’espectadors en els últims partits d’aquesta competició. Amb l’equip ja a primera, el curs passat 6.446 espectadors es van aplegar a Montilivi per veure l’anada dels setzens de final contra el Llevant. Aquest curs, en la tornada també dels setzens, la xifra va créixer fins als 9.290 espectadors. L’afició que va anar a l’estadi gironí el desembre passat va viure un duel intens contra l’Alavés.

Davant d’aquesta progressió, sembla clar que superar la xifra dels 10.000 espectadors contra l’Atlético seria tot un èxit. En les dues visites dels madrilenys a Montilivi, la graderia ha presentat un aspecte d’autèntic luxe i el seu paper ha estat clau per evitar que els de Simeone s’emportessin la victòria. En la temporada 2017/18 hi va haver 11.512 espectadors i aquest any la xifra ha crescut fins als 12.104.

Girona-Llevant 0-2
Setzens de final.
26/10/2017
6.446 espectadors a Montilivi
Girona-Alavés 2-1
Setzens de final.
05/12/2018
9.290 espectadors a Montilivi
Girona-Atlético
Vuitens de final.
08/01/2019

Al Wanda, primer els socis

Els socis del Girona ja poden comprar les entrades per a la tornada de l’eliminatòria de la copa contra l’Atlético que es jugarà al Wanda Metropolitano el 16 de gener –dimecres que ve– a les 19.30 h. A partir de demà, la venda s’obrirà al públic en general, i el termini per adquirir-ne es tancarà divendres a les 20 h. El preu és de 30 euros, i cada persona en pot comprar un màxim de quatre a través del web del Girona o de la botiga de l’estadi. El club també ofereix el desplaçament amb autocar fins a Madrid per 65 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)