Girona

Raúl García, de Butarque a Montilivi

Aterratge imminent. El Girona confia enllestir en les pròximes hores l’arribada d’un lateral que ha hagut de buscar una sortida del Leganés perquè no entrava en els plans de Pellegrino

Amb poc marge per aspirar a primeres espases, el Girona ha aprofitat una oportunitat de mercat per aconseguir el fitxatge a cost zero del lateral Raúl García, que ahir a la tarda negociava la rescissió de contracte amb el Leganés. El futbolista gallec de 29 anys, amb molt més rodatge a segona A (més de 100 partits entre l’Almeria i sobretot l’Alavés) que no pas a primera divisió (52 actuacions repartides entre el Deportivo, l’Almeria, l’Alavés i el Leganés), ha d’aterrar en les pròximes hores i convertir-se en un reforç de rendiment immediat malgrat que el seu últim partit oficial amb el Leganés va ser el 20 d’octubre passat en els setzens de copa contra el Rayo (2-2).

Sense lloc a Leganés

Raúl García va començar el curs com a titular i va jugar sencers els partits de les jornades 1 (Athletic-Leganés, 2-1), 5 (Eibar-Leganés, 1-0), 6 (Leganés-Barça, 2-1) i 7 (Betis-Leganés, 1-0). La seva cinquena i última aparició en la lliga d’enguany va ser a València, en la jornada 9 (21 minuts en l’1-1 a Mestalla). Pellegrino, que ja havia coincidit a Vitòria amb Raúl García –el lateral va perdre el protagonisme que havia tingut tant amb Alberto López com amb Bordalás–, ha apostat per Jonathan Silva, consolidat al costat esquerre. I el fitxatge de Kravets (Lugo) ha acabat de tancar les portes a Raúl García, que acabava el contracte al juny i fa uns mesos no havia vist clara una proposta de renovació. Sense espai a Butarque, Bordalás s’hi havia interessat per al Getafe, i el jugador veia bé continuar a Madrid. El Leganés, en canvi, no s’avenia a reforçar un rival veí.

El Girona estava pendent de la rescissió amb el Leganés per accelerar l’acord amb el futbolista gallec. La intenció del club era assegurar-se’l fins a final de temporada, amb la possibilitat d’ampliar-li el contracte per dos cursos més. El Girona tenia molta urgència al carril esquerre, tot i que Quique Cárcel defensa el bon paper tant de Granell –“ha anat a més, amb concentració i un bon estat mental”, deia ahir– com de Valery Fernández: “Cada dia va millorant.”

EL SEU CURS A 1A

Ha disputat cinc partits de lliga i un de copa, tot i que no juga des de l’octubre

LLUNY DE MADRID

Bordalás, que el va tenir a l’Alavés, el volia al Getafe, però el Leganés s’hi va negar

OCASIÓ DE MERCAT

No era de les primeres opcions, però almenys arribarà lliure i a cost zero

LA VINCULACIÓ

El Girona el vol fitxar fins al juny i reservar-se una opció per a dues temporades més

El Leganés aplicarà la clàusula de la por com amb Timor

Raúl García serà el segon jugador del Leganés que aterra al Girona a primera divisió. El futbolista que va obrir l’aixeta va ser David Timor, que va aterrar a Montilivi l’1 de setembre del 2017, quan els gironins ja havien disputat els seus dos primers partits de la història en la màxima categoria (Atlético, 2-2, i Màlaga, 1-0). A més de cobrar traspàs per Timor, el Leganés també es va assegurar que el valencià no jugués ni el Leganés-Girona (0-0, jornada 5) ni el Girona-Leganés (3-0, jornada 24) aplicant la clàusula de la por –una penalització econòmica– que també aplicarà amb Raúl García, que no podrà disputar en la segona volta el Leganés-Girona a Butarque el dia 17 de març. En el duel de la primera volta a Montilivi, Raúl García va ser a la banqueta del Leganés però Pellegrino no el va fer jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)