Girona

Raúl García, fitxat

Mercat. El lateral esquerre aterra al Girona lliure, després d’haver rescindit amb el Leganés i signa fins a final de la present temporada

Eusebio ja té el carriler esquerre que tant anhelava. El Girona va fer oficial el que ja era un secret de domini públic des de dilluns i, ahir a la tarda, va anunciar la incorporació de Raúl García Carnero, lateral de 29 anys. El defensa gallec aterra a Montilivi lliure, després de rescindir amb el Leganés i signa amb el club gironí fins al final de la present temporada.

El futbolista, doncs, que acabava contracte el mes de juny amb el conjunt madrileny, abandona Butarque un any i mig després d’aterrar-hi, a causa de la falta de minuts, ja que li ha tocat viure aquesta primera meitat de curs a l’ombra de Jonathan Silva, i per haver-se negat a renovar. I és que el fet de no haver ampliat el vincle amb el Leganés ha estat també determinant per a la seva marxa, ja que el preparador de l’equip, Mauricio Pellegrino, en més d’una ocasió ha assenyalat que prefereix no tenir a la plantilla homes pendents del seu futur i, en aquest context, va donar llum verd al fitxatge de Vasyl Kravets, també lateral esquerre procedent del Lugo i, de retruc,a l’adeu de Raúl García.

Aleshores, tot feia entreveure que el destí del jugador acabaria sent el Getafe, que ja s’hi va interessar a l’estiu, un equip sense lateral esquerre suplent, i dirigit per José Bordalás, tècnic que el coneix bé d’haver-lo entrenat fa tres temporades al Deportivo Alavés a segona divisió, amb el qual va ser una peça clau en l’ascens. El Leganés, però, s’hi va negar i va posar com a condició per a la rescissió del contracte que no pogués signar pel club azulón, el seu gran rival, i és aquí quan el Girona va entrar en escena. Necessitat d’un jugador al carril esquerre, l’entitat gironina va veure una oportunitat de mercat per obtenir a cost zero un perfil que requeria.

La incorporació acontentarà Eusebio, que volia un carriler esquerrà i que, per les baixes, últimament havia combinat Àlex Granell i Valery Fernández en aquesta demarcació. “Ens ve bé poder tenir un jugador més en aquesta posició que ens complementi, reforci i ens aporti valor afegit. Confiem que aviat hi haurà novetats en aquest sentit i benvingudes siguin”, va dir ahir el tècnic del conjunt blanc-i-vermell, abans que s’oficialitzés el fitxatge. Amb Raúl García, Eusebio suma un jugador amb experiència a primera (52 partits entre el Deportivo, l’Almeria, l’Alavés i el Leganés) i que coneix bé la posició perquè amb l’Alavés de Pellegrino precisament, ja va jugar de carriler en un sistema amb tres defenses centrals com el que utilitza el Girona. Serà demà quan el futbolista, que va passar ahir la revisió mèdica a l’hospital general de Sant Cugat, s’integri als entrenaments sota les ordres del preparador de La Seca.

El reforç, però, en principi és només per al que resta d’aquesta campanya, quan acaba contracte. Un rendiment excepcional del lateral podria obrir nous escenaris, encara que es fa difícil pensar que amb els lesionats de llarga durada Johan Mojica i Aday Benítez recuperats a l’estiu, i amb l’ascendent Valery empenyent, el Girona es quedi un quart carriler esquerre. La posada en escena de Raúl García amb la samarreta blanc-i-vermella ja podria ser aquest diumenge en la lliga, al Benito Villamarín, contra el Betis.

LA FITXA

Raúl García Carnero
La Corunya 30-4-1989 (29 anys) Lateral esquerre Alçada: 1,75 m Pes: 72 kg
FORMACIÓ:
Victoria CF i Deportivo
TRAJECTÒRIA
08/09
Montañeros (3a) 27 p. 1 g.
09/10
Deportivo B (3a) 17 p. 1 g.
09/10
Deportivo (1a) 5 p. 0 g.
10/11
Deportivo B (2a B) 31 p. 0 g.
11/12
Melilla (2a B) 28 p. 0 g.
12/13
Almeria B (2a B) 20 p. 1 g.
12/13
Almeria (2a A) 8 p. 1 g.
13/14
Almeria (1a) 5 p. 0 g.
13/14
Alavés (2a A) 16 p. 0 g.
14/15
Alavés (2a A) 39 p. 2 g.
15/16
Alavés (2a A) 39 p. 5 g.
16/17
Alavés (1a) 18 p. 0.
17/18
Leganés (1a) 19 p. 0.
18/19
Leganés (1a) 5 p. 0.
18/19
Girona (1a) ?
DEBUT A PRIMERA:
El 4 d’abril del 2010, en un Atlético de Madrid-Deportivo (3-0), va jugar 8 minuts.
TOTAL PARTITS A PRIMERA:
Ha jugat 52 partits en la màxima categoria repartits amb el Dépor (5), l’Almeria (5), l’Alavés (18) i el Leganés (24).
PALMARÈS:
Ascens a primera divisió amb l’Almeria 2012/13, alternava amb el segon equip) i títol de segona A i ascens a la màxima categoria amb l’Alavés (2015/16). També va ascendir de tercera a segona B amb el Montañeros (2008/09) i el Deportivo B (2009/10).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)