1a femenina

Una selecció competitiva però sense cap blaugrana

Selecció catalana. L’absència de les internacionals és la nota més destacada de la llista per enfrontar-se a Xile (dilluns, 19 h), en la qual hi ha sis jugadores de l’Espanyol i la mundialista Olga García

Catalunya ja sap quines seran les 18 jugadores que defensaran la samarreta de la selecció contra Xile en el primer duel, en l’era moderna, del combinat quadribarrat contra un conjunt internacional (dilluns, 19 h, a l’Hospitalet). En la llista, condicionada per l’absència de les jugadores que estan concentrades amb la selecció espanyola, no hi ha cap futbolista del Barça i destaca la presència de Noèlia Garcia, portera de l’Igualada i única de les convocades que no juga a primera.

Amb el hàndicap que representa no poder disposar de les blaugrana Marta Torrejón, Andrea Pereira, Leila, Vicky Losada, Aitana Bonmatí i Alexia Putellas –tampoc hi seran Candela ni Clàudia Pina, que aquest cap de setmana jugaran amb el B ja que la seva lliga no s’atura–, la seleccionadora catalana ha aconseguit reunir un equip igualment competitiu amb la presència de la davantera de l’Atlético, Olga García, com a gran referent. “Si volíem enfrontar-nos a una selecció internacional havia de ser en dates FIFA i això significava no poder disposar de les jugadores internacionals. És un bon test per posar a prova el nivell de Catalunya”, va explicar la seleccionadora nacional, Natàlia Arroyo, visiblement satisfeta pel fet d’enfrontar-se a un combinat potent en plena preparació del mundial: “Estàvem contentes que el partit s’anés jugant aquests anys, però la pregunta que totes ens fèiem era: «On estaria Catalunya en el rànquing mundial?» Doncs ara ens ho podem començar a imaginar.”

Pel que fa a Xile, la selecció sud-americana, que ocupa la posició 38 en el rànquing FIFA, disputarà aquest estiu la seva primera copa del món i té una bona presència de jugadores repartides per les principals lligues europees –també a l’espanyola–, entre les quals destaca la portera del PSG, Christiane Endler. “És una selecció ordenada, a la qual li agrada jugar a un futbol de combinació i que està preparant el mundial. Tenen jugadores de molt nivell”, va dir Arroyo.

LA FRASE

Porteres
‘Mariajo’ Pons Espanyol
Noèlia Garcia Igualada
Defenses
Ona Batlle Llevant
Berta Pujadas Espanyol
Laia Aleixandri Atlético
Eva Llamas Granadilla
Núria Mendoza Real Sociedad
Paola Soldevila Real Sociedad
Migcampistes
Anna Torrodà Espanyol
Cristina Baudet Espanyol
Brenda Pérez Espanyol
Carol Férez València
‘Gio’ Carreras València
Débora García València Laura Gutiérrez, ‘Guti’ Llevant
Eva Llamas Granadilla
Davanteres
Olga García Atlético
Maria González Logronyo

AMB L’ESPANYOLA

Torrejón, Andrea Pereira, Leila, Losada, Aitana Bonmatí i Alexia són les grans absents de la llista
On estaria Catalunya en el rànquing FIFA? Ara podem començar a imaginar-nos-ho
Natàlia Arroyo
seleccionadora catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)