Territorial

Una lliga polaritzada

1a catalana. El Girona C i el Vilassar de Mar han dominat des de l’inici el grup 1, mentre que en el 2, el Manresa s’ha destacat en l’últim mes

El que els últims anys havia estat una llista llarga i extensa, els candidats aquest curs a l’ascens a tercera són força clars. Assenyalats des de l’inici, el Girona C i el Vilassar han fet bona l’etiqueta de favorits i han dominat amb mà de ferro la competició en aquesta primera volta; en el grup 2, per la seva banda, tot semblava més igualat, però el bon moment del Manresa i la mala ratxa del Mollerussa han fet destacar els bagencs en el lideratge.

Ja era d’esperar que tornessin a buscar l’ascens un any després de tornar de segona catalana, però la primera volta del segon filial gironí ha estat espectacular; només el Vilassar de Mar li ha pogut seguir el ritme. La resta, prou farà a no patir: només 12 punts separen el Sabadell Nord, la gran revelació del curs i tercer classificat, i el Vic, el primer equip en zona de descens.

En el grup 2, un altre recent ascendit va ocupar el lideratge durant bona part de la primera volta: el Mollerussa, que ja no va perdre cap partit el curs passat a segona catalana, va encadenar 14 partits sense caure –en total, 52 duels de lliga imbatut repartits en tres temporades diferents–, però tot s’ha torçat les últimes setmanes i això ho han aprofitat el Manresa, per destacar-se en el primer lloc, i la Muntanyesa, per assaltar la posició de promoció d’ascens. Però la notícia que ha sacsejat el grup en aquest final de primera volta ha estat la renovació que ha experimentat l’Andorra. L’arribada d’un grup inversor encapçalat per Piqué a l’entitat del Principat ha permès a l’equip tricolor fer fins a deu fitxatges amb l’objectiu de lluitar per pujar de categoria. Hauran de remuntar nou punts respecte al segon lloc, però tenen encara mitja lliga i ja van tancar la primera volta vencent al camp d’un rival directe en la zona alta: el Viladecans.

LA INVERSIÓ

El renovat Andorra aspira a lluitar per l’ascens després dels fitxatges

LA REVELACIÓ

El Sabadell Nord, en el seu primer curs a la categoria, és la gran sorpresa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)