Girona

Divendres ja serà tard

Compte enrere. Quique Cárcel deixa una petita porta oberta en les 48 últimes hores de mercat, que es tancarà pràcticament coincidint amb el final del Girona-Real Madrid de copa

Quan s’acabi el Girona-Real Madrid de demà de copa, quedarà mitja horeta mal comptada (si no hi ha pròrroga) perquè es tanqui el mercat d’hivern. Es, si fa no fa, el mateix escenari que el 31 d’agost, amb el Girona jugant partit de lliga a Vila-real (el partit va acabar a 3/4 de 12) i el mercat d’estiu bullint amb els últims moviments.

Fa la pinta que tant avui com demà han de ser dos dies relativament tranquils, perquè el marge de maniobra es escàs en un club que va fer la gran aposta a l’estiu –Doumbia va ser la traca final, però abans el Girona s’havia gastat més de 8 milions en les adquisicions de Mojica i Muniesa– i que s’ha quedat amb ben pocs diners per maniobrar. De fet, l’únic fruit fins ara en el mercat d’hivern és Raúl Carnero, que no ha costat ni cinc i que ha arribat amb un contracte fins al juny perquè és possible que l’esquerrà ja ho tingui mig fet amb el Getafe per al curs vinent.

“Si no hi ha sortides, és difícil que hi hagi entrades”, va comentar Quique Cárcel. No es refereix a la marxa de jugadors de referència –si algú pagués alguna clàusula, el Girona disposaria de diners i també d’una pròrroga per fitxar fora de termini–, sinó a la de Carles Planas, per qui l’Osca va preguntar i semblava disposat a pagar una petita quantitat de traspàs que, afegida a l’estalvi de fitxa, donaria una mica d’oxigen econòmic. “Si se n’anés [Planas], és evident que vindria algú”, hi va afegir el director esportiu, que no va voler revelar si el substitut seria un altre carriler o un jugador de perfil més ofensiu. “Cada dia que passa, però, la situació es complica, perquè no es fàcil moure’s amb el tancament de mercat tan a sobre.” Planas fa ja més de dos mesos que està lesionat, però el cuer de la lliga ha preguntat explícitament per ell. També hi va haver un club que va preguntar per Choco, però l’hondureny sembla més a dins que a fora.

Confiança en el que hi ha

Amb setze jugadors disponibles a hores d’ara i la previsió que els futbolistes lesionats triguin encara unes setmanes (alguns, mesos) a tenir l’alta, el risc que assumirà el Girona si finalment no es reforça serà força alt. “La sensació ara és d’urgència perquè ens hem trobat amb una concentració de lesions i de partits. Però quan recuperem jugadors i la freqüència de partits baixi a un per setmana, la lectura serà una altra”, hi va afegir el director esportiu.

Tot el que no faci el Girona abans de divendres, però, serà ja irrecuperable, perquè el mercat ja no es tornarà a obrir en tot el curs, llevat d’un contratemps en forma de lesió de llarga durada (més de cinc mesos). “Entenem que ja podrem disposar de Borja García i Patrick Roberts per al partit contra l’Osca o com a màxim al camp del Madrid”, va dir Cárcel, que també va deixar molt clar que té confiança cega en els futbolistes de la plantilla, sense excepció, malgrat que la dinàmica de l’equip és descendent (4 punts dels últims 24) i que el coixí respecte al descens s’ha reduït de deu punts a només tres. “Tranquil no estic, però soc conscient que no es pot retreure res a cap jugador, perquè tots estan responent, i que només necessitem canviar la dinàmica de resultats, perquè les sensacions futbolístiques són molt bones. Hem descobert dos carrilers de 19 anys; Doumbia ens ha de donar encara molt, i al mercat no trobarem, segur, cap migcampista millor que Douglas”, afirma Cárcel. “Queden dos dies i encara poden passar coses, però la previsió és que no passin grans coses”, diu el director esportiu.

LA FÓRMULA

Si Carles Planas se’n va a l’Osca, el Girona disposarà de marge per fer una incorporació de darrera hora

QUIQUE CÁRCEL

“Quan no hi hagi la concentració de partits i lesions desapareixerà aquesta sensació d’urgència”

LA LECTURA POSITIVA

“Tothom està responent i aviat recuperarem Patrick Roberts i Borja”, afirma el director esportiu

Menys rebombori que a l’estiu amb les possibles sortides no desitjades “perquè les clàusules són altes”

El mercat d’hivern almenys ha estat tranquil pel que fa a les possibles sortides de primeres espases, un aspecte que en el mercat d’estiu va preocupar molt més perquè, a banda de les negociacions obertes amb el Sevilla per Portu, existia la possibilitat que algun club pagués la clàusula d’un puntal en defensa com Juanpe Ramírez i del pitxitxi de l’equip, Cristhian Stuani. Amb Portu, el Girona va patir fins al darrer dia de mercat –de fet, el futbolista no va viatjar per jugar al camp del Vila-real i la seva sortida es donava per feta–, i el club de Montilivi no va respirar tranquil fins a la mitjanit del 31 d’agost, pocs minuts després del triomf per 0-1 a l’estadi de la Cerámica. Aquest mes de gener, el nom de Portu no ha sonat amb l’estridència amb què ho va fer fa cinc mesos, possiblement també perquè la temporada del murcià (tres gols en la lliga, quan la temporada passada per aquestes dates n’havia fet vuit) no és tan cridanera com la del seu debut en l’elit. El futbolista que sí que està superant les prestacions del curs passat és Cristhian Stuani, amb qui el Girona negocia des de fa mesos una ampliació de contracte. El davanter està a un nivell excels (12 gols en 18 partits i tercer màxim artiller de primera), però l’edat (32 anys) i la clàusula (15 milions) fan que ningú s’acabi de decidir a fer el pas. Pel que fa a Juanpe Ramírez, amb contracte fins al 2022, el canari manté un bon nivell en l’eix defensiu, però sense arribar als pics del curs passat, en què va ser el defensa més realitzador de primera (5 gols). Aquest any, el central encara no ha vist porteria. “Soc optimista, però perquè les clàusules que tenen són altes i no volem negociar amb ningú perquè els volem a tots aquí”, va comentar Quique Cárcel. “Si haguessin tingut clàusules més baixes, difícilment els hauríem pogut retenir, perquè són futbolistes que tenen molt de mercat”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)