Un “deja vu”

La segona victòria en la lliga contra el Real Madrid

Com dues gotes d’aigua

Amb els seus gols al Bernabéu, Stuani i Portu van ser els botxins del Real Madrid, igual que en l’històric triomf contra els blancs a Montilivi el curs passat per Sant Narcís

En aquell partit, els madrilenys també van arribar al descans guanyant i, com diumenge, el Girona també va enviar dues rematades al pal (Maffeo i Portu)

El 29 d’octubre del 2018 i el 17 de febrer del 2019 són dues dates que ja estan marcades en vermell en el calendari d’èxits del gironisme. La primera és de la tardor passada i la segona, d’aquest hivern. I el denominador comú són dues victòries contra l’actual campió d’Europa, una a Montilivi i l’altra, encara de major dificultat i també de gran ressò mediàtic, al Santiago Bernabéu.

El 2-1 de la temporada passada i l’1-2 d’aquest diumenge guarden uns paral·lelismes que fan que siguin dues victòries com dues gotes d’aigua. A Montilivi, el Real Madrid va arribar al descans amb avantatge (0-1), exactament igual que al Bernabéu (1-0). I tot i que el Girona ha capgirat a primera divisió ben pocs partits que estava perdent en el descans, dues d’aquestes remuntades són contra els blancs. El curs passat, Stuani va fer l’1-1 i Portu, el 2-1. Abans-d’ahir, la mateixa parella va fer el mateix: l’uruguaià va neutralitzar de penal el gol de Casemiro i el murcià va celebrar l’1-2, que va acabar valent tres puntassos i que va trencar la pitjor sèrie dels blanc-i-vermells en la màxima categoria.

Les dues victòries van ser indiscutibles i, en totes dues, el Girona va acabar rematant dues vegades a la fusta. L’any passat, Maffeo va enviar un xut al pal (en el contraatac següent el Real Madrid va fer el 0-1) i poc abans del descans la fusta es va interposar en una rematada de Portu. Diumenge, el pal va evitar l’1-1 de Stuani (tot i que l’acció va acabar amb el xut de Douglas Luiz, les mans de Sergio Ramos i la pena màxima que l’uruguaià va transformar) i Portu també va estavellar a la creueta una rematada que hauria pogut significar l’1-2 (71’), que va acabar arribant quatre minuts després en aprofitar un rebuig del porter Courtois, que no va poder blocar una rematada cargolada de Choco Lozano des del vèrtex de l’àrea.

Tot i que el Real Madrid va tenir 33 minuts (i quatre d’afegit) a Montilivi i 15 (i cinc d’afegit) a casa seva, el Girona va saber administrar perfectament el resultat i fins i tot evitar aquells patiments extrems que solen tenir tots els rivals quan el Real Madrid ataca sense control. A Girona, els blancs es van bloquejar i a la capital del país veí, que la millor oportunitat la tingués Courtois, pràcticament ho diu tot.

Bounou, Juanpe, Pere Pons, Portu i Stuani van formar part dels dos onzes en els dos triomfs contra els blancs, que només han sumat el 50% de punts en joc contra el Girona. Pocs equips, potser cap, tenen aquesta rendibilitat en la lliga contra el club de Florentino.

50%
dels punts
(6 de 12) ha sumat el Girona en els quatre enfrontaments de lliga contra el Real Madrid.
6
jugadors
han estat en l’onze en el 2-1 de Montilivi i l’1-2 del Santiago Bernabéu (Bounou, Juanpe, Granell, Pere Pons, Portu i Stuani.