Girona

Un lloc per a Douglas Luiz

Reivindicat. El brasiler va lluir com a pivot al davant de la defensa en el 4-1-4-1 dibuixat per Eusebio al Santiago Bernabéu i, després d’un temps a l’ombra, se li entreveu recorregut en aquesta posició

Amb només 20 anys, Douglas Luiz està encara en procés de creixement i evolució futbolística. El migcampista brasiler, propietat del Manchester City, ha demostrat talent en cada aparició, però mai ha estat regular en les seves actuacions, i s’ha mostrat intermitent, poc consistent i fins i tot erràtic, en una posició clau, la del mig centre, en què és impossible passar desapercebut. Eusebio Sacristán, però, sempre ha mantingut la fe en el jove jugador, al qual va convèncer perquè tornés a Montilivi després d’una temporada passada nefasta a les ordres de Pablo Machín, que només li va donar una titularitat en tota la lliga i dues en la copa, i durant aquest curs li ho ha anat demostrant. D’aquesta manera, l’entrenador de La Seca li ha donat oportunitats i minuts en totes les competicions, encara que Douglas Luiz no havia acabat de convèncer, combinant engrescadores versions amb altres de més discretes.

Tot i això, sota la direcció d’Eusebio sí que s’ha palesat un canvi en el jugador, amb un rol diferent a la gespa, sent, en el 3-4-2-1, dels dos pivots, el més posicional. El curs passat tendia a despenjar-se més a dalt a arribar, i per contra en aquest ha estat, quan li ha tocat jugar, l’encarregat d’anar a rebre prop dels centrals per treure la pilota, exhibint clarividència i nitidesa en la sortida i guardant més el lloc. És en aquest paper on més còmode se sent, almenys on rendeix millor, i diumenge al Santiago Bernabéu contra el Real Madrid va posar-ho de manifest. Amb el canvi de sistema, al 4-1-4-1, Eusebio va tornar a confiar en ell després de cinc jornades com a suplent, va col·locar-lo de pivot al davant de la defensa, de 4, i va posar-li dos interiors al costat que el van escortar, un context que li va com l’anell al dit. I és que en aquesta posició manté les seves virtuts en atac, i inclús les potencia ja que té més gent al davant i se li obren més línies de passada, la qual cosa fa disminuir el risc de pèrdua de pilota, un dels seus punts a millorar, i en defensa, on és més dèbil, està més abrigat. Davant dels blancs va fer 49 passades amb èxit, el 90%, va completar cinc driblatges, no va perdre ni una pilota i va guanyar set duels. A més, va generar els dos gols de l’equip: en el primer, és el seu xut el que s’estavella a les mans de Sergio Ramos i provoca el penal; en el segon, ell genera la jugada que acaba al cap de Portu, avançant des de camp propi, dividint Varane i cedint per a Choco Lozano.

Va ser probablement el seu millor partit amb la samarreta blanc-i-vermella, tot des d’una nova posició, en la qual se li entreveu recorregut. “Em veig a qualsevol lloc del mig, però jugaré on em posi l’entrenador”, assegura el futbolista, que coneix la demarcació, ja que és on va situar-lo Pep Guardiola aquesta passada pretemporada en el Manchester City i on va rendir de meravella, fins al punt que el de Santpedor el volia a la plantilla per ser l’encarregat de disputar el lloc a Fernandinho. “El coneixem molt bé del Brasil. Té molt de potencial. És un jugador físic, fort, i que vol aprendre”, va indicar aleshores el tècnic dels citizens, que va lamentar que la FA li denegués el permís de treball i no es pogués quedar a Anglaterra. “Ha demostrat coses molt bones i la raó de per què ens vam gastar molts diners [12 milions d’euros] per comprar-lo. És un jugador amb una gran capacitat per jugar amb nosaltres”, va explicar Guardiola, atent des de Manchester a les evolucions de Douglas Luiz.

REAPAREGUT

JOR. 4: Girona-Celta 3-2
MINUTS: 90
JOR.5: Barça- Girona 2-2
MINUTS: 18
JOR. 6: Girona-Betis 0-1
MINUTS: 90
JOR. 7: Osca- Girona 1-1
MINUTS: 90
JOR. 8: Girona-Eibar 2-3
MINUTS: 90
JOR.9: R. Sociedad- Girona 0-0
MINUTS: 90
JOR. 10: Girona-Rayo V. 2-1
MINUTS: 90
JOR. 15: Athletic-Girona 1-0
MINUTS: 28
JOR. 16: Sevilla-Girona 2-0
MINUTS: 62
JOR. 18: Llevant-Girona 2-2
MINUTS: 90
JOR.19: Girona- Alavés 1-1
MINUTS: 61
JOR. 20: Betis- Girona 3-2
MINUTS: 12
JOR. 21: Girona-Barça 0-2
MINUTS: 20
JOR.22: Eibar-Girona 3-0
MINUTS:14
JOR. 24: Madrid- Girona 1-2
MINUTS: 90

LES FRASES

Feia cinc jornades que el migcampista no començava com a titular
Em veig a qualsevol lloc del mig del camp, jugaré on em posin
Douglas Luiz
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

LA DADA

És un jugador físic, fort i que vol aprendre. Té molt de potencial
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL MANCH. CITY
90%
de precisió
en les passades va tenir Douglas Luiz diumenge al feu del Real Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)