Girona

Josep Gusó, geni i figura

Una malaltia s’endú als 60 anys el president que va dur el Girona al futbol professional després d’un ascens a plata el curs 2007/08 que va esdevenir un punt d’inflexió en la història del club

Sota el seu mandat, el Girona va passar en dos estius de tercera divisió a segona A i va reconvertir-se el 2010 en SAE

Josep Gusó i Garganta, el president que va conduir el club de Montilivi fins a la Lliga de Futbol Professional l’estiu del 2008, va morir ahir a Girona després de lluitar contra una llarga malaltia. Gusó, que tenia 60 anys, va agafar les regnes del club el 20 d’abril del 2005 i el va deixar el 22 de juny del 2010, després de 1.890 dies. El seu balanç esportiu va ser d’un descens (quan va assumir el club, però, l’equip estava gairebé sentenciat a baixar a tercera divisió) i dos ascensos (les temporades 2006/07 i 2007/08, a segona B i a segona A). En l’apartat de gestió cal destacar que el Girona es va constituir sota el seu mandat com a societat anònima esportiva, una obligació per continuar en la LFP, després d’aconseguir cobrir un capital social de més de 3,2 milions.

En els cinc anys de president, entre el 2005 i el 2010, Gusó va tenir un total de vuit entrenadors (Domènec Torrent, Joan Carrillo, Javi Salamero/Ricardo Rodríguez, Raül Agné, Miquel Olmo, Cristóbal Parralo i Narcís Julià) i un únic director esportiu (Javi Salamero).

De directiva a consell

Paral·lelament a les primeres passes del club en la dimensió desconeguda del món del futbol professional, els dirigents també es van haver de reciclar perquè la SAE duia implícit un canvi cabdal en la gestió. El club va passar de les mans de socis a les mans dels accionistes, i després del procés de conversió, Josep Gusó va tenir el paquet majoritari d’accions i va formar el primer consell, el març del 2010. Esportivament, els dos anys que va estar presidint el club en la LFP, el Girona va assolir l’objectiu de la permanència: l’any del debut amb molta solvència (a pesar de la destitució en el tram final de Raül Agné) i el segon curs amb uns patiments extrems i el taquicàrdic gol de penal de Kiko Ratón en el temps afegit.

Després del partit a Vallecas, el Girona va expressar “el més sentit condol” per l’expresident que va dur el club de Montilivi a l’elit, on encara es manté.

DEL 2005 AL 2010

Va ser president durant cinc anys i màxim accionista de la SAE un any gairebé clavat

A LA LFP

El balanç esportiu en els seus dos anys de president a segona A va ser la permanència

ELS SEUS HOMES

En la seva etapa en el Girona va tenir vuit entrenadors i només un director esportiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)