2a divisió A

El MIC examinarà el VAR

Formació. Els col·legiats de 2a divisió A faran pràctiques de videoarbitratge en els duels de categoria juvenil que es jugaran a Lloret de Mar durant el Mediterranean International Cup

L’aplicació de l’àrbitre assistent de vídeo (VAR) serà la gran novetat la temporada vinent a la 2a divisió A, i perquè es pugui posar en funcionament els col·legiats i els assistents han de passar per un procés de formació que tindrà el prestigiós torneig del MIC i la seu de Lloret de Mar com a escena principal: “Les pràctiques dels àrbitres de primera divisió es van fer al torneig Cotif de l’Alcúdia, i ara l’elecció per als de 2a A és el MIC. Els 22 àrbitres i 44 assistents de la categoria es formaran en la utilització d’aquesta tecnologia amb pràctiques en partits reals de la categoria juvenil i també en la modalitat off-line, és a dir, simulant que estan assistint al col·legiat però sense que aquest estigui al terreny de joc”, va explicar Xavier Moreno Delgado, vicepresident del comitè tècnic d’àrbitres de la Federació Espanyola de Futbol.

Per poder utilitzar el VAR, s’instal·laran al camp de futbol de Lloret fins a vuit càmeres –el nombre mínim requerit per fer funcionar el videoarbitratge–, i la sala de realització on s’instal·laran els assistents no serà a Las Rozas, com passa a primera divisió, sinó a l’interior d’una unitat mòbil propera al rectangle de joc. “Tindrem dues unitats mòbils on es visionarà el partit i les jugades amb possible revisió. En una s’assistirà al col·legiat del duel, i en l’altre es treballarà en la modalitat off-line. A l’hotel on s’allotjaran els àrbitres, hi haurà una tercera sala de visionatge perquè es puguin fer encara més hores de pràctica”, va comentar Moreno Delgado en la presentació de l’acord, en què també va agrair les facilitats de l’Ajuntament de Lloret de Mar i del MIC a l’hora de facilitar la instal·lació de tota la infraestructura.

Un recurs més

Excol·legiat professional durant una dècada, Moreno Delgado va remarcar la importància de l’aplicació del VAR: “M’hauria agradat tenir-ho quan arbitrava. Jo m’havia menjat gols fantasma perquè no els veia. Si de 100 situacions polèmiques o dubtoses en corregim 80 gràcies el VAR, el seu efecte positiu ja és evident.”

ELS PROTAGONISTES

És una satisfacció que pensin en el nostre torneig per posar a prova eines per millorar el joc
Juanjo Rovira
Director del MIC
Els àrbitres faran pràctiques en partits en directe i moltes més en la modalitat ‘off-line’
Xavier Moreno Delgado
comitè tècnic d’àrbitres RFEF
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)