1a femenina

MARTA TORREJÓN

DEFENSA DEL BARÇA

“Hem de ser fidels a la nostra idea i voler la pilota”

Tot i la importància de no encaixar, Torrejón té clar que el Barça no pot sortir a especular

“La lliga és l’objectiu, però afrontem la Champions amb molta il·lusió”, diu

Mai el Barça havia tingut tan a prop fer història i plantar-se en una final de la Champions. La fortuna en el sorteig ha acompanyat i, tot i que encara queden per superar dues eliminatòries complicadíssimes, la primera contra el campió noruec, la plantilla és conscient que està davant d’una oportunitat històrica. Entre elles la segona capitana, Marta Torrejón (Mataró, 27/02/1990), que sap molt bé què és jugar una semifinal de la màxima competició europea, i també el llarg camí que s’ha hagut de recórrer per arribar fins aquí.

Com han canviat les coses: fa ben poc semblaven mortes després de les derrotes contra l’Sporting Huelva i l’Atlético, i sembla que diumenge van tornar a néixer?
Són circumstàncies del futbol. Es va donar una setmana fatídica i ara en podem viure una de fantàstica. Però jo no parlaria ni de ratxes, simplement van ser partits en què no ens van acompanyar els resultats. Però ara estem en un bon moment i l’hem d’aprofitar.
El triomf al Wanda Metropolitano va ser una injecció de moral. Els ha canviat gaire la perspectiva del futur arran d’aquesta victòria?
Doncs et diria que no, perquè ja havíem fet dos partits en la lliga molt bons i l’únic que volíem era continuar en la mateixa línia. L’equip arriba en un bon moment i ara el que hem de fer és mantenir aquesta línia de treball. Justament això és el que intentarem fer demà.
Però és evident que no va ser un partit normal. Jugar davant 60.000 espectadors no és gens habitual en el futbol femení...
En l’aspecte personal va ser espectacular. Des que vaig començar a jugar mai m’havia ni plantejat viure una cosa així; és una experiència inoblidable. S’estan fent bones coses pel futbol femení i això ens ajuda a trobar-nos escenaris com aquest. Ara només falta esperar que ho puguem repetir més sovint.
I ara en només tres dies han de canviar el xip perquè toca reprendre la Champions gairebé cinc mesos després.
Sabem que hem de jugar amb aquest calendari i que hem de canviar la mentalitat perquè la Champions és diferent. Però l’afrontem amb moltes ganes. Tenim molt clar que la lliga és el nostre objectiu, però la Champions s’ha de gaudir. Tenim un partit espectacular al davant i sortirem a donar-ho tot.
Sempre han mantingut el discurs que la Champions no és una obligació, però ara, eliminades de la copa i amb la lliga complicada, agafa més importància?
Nosaltres volem lluitar en totes les competicions. En la copa ja no hi podem fer res, en la lliga vam poder retallar distàncies i ho continuarem intentant, i en la Champions ho donarem tot. Està clar que no ens podem deixar res a la banqueta.
Al davant tindran l’LSV Kvinner, un equip molt físic. Ja és una tònica habitual en la majoria de duels europeus...
Sí, al final és un equip noruec i el nivell físic el tenen molt ben treballat. M’espero un partit molt dur i amb l’handicap que tenim la tornada fora de casa. No podem encaixar gols i haurem d’intentar aprofitar alguna de les oportunitats que tinguem.
No sé si era quelcom previst en el pla de partit o si es va donar així, però contra l’Atlético els va funcionar esperar en alguns trams al darrere per sortir al contraatac. Podria ser una bona manera d’afrontar el matx davant la importància que té no rebre un gol?
No, no podem especular: hem de sortir a fer el nostre partit i a jugar com sabem fer sense canviar la filosofia. Hem de ser fidels a la nostra idea i morir amb aquesta perquè el Barça és un equip que ha de voler la possessió i jugar a camp contrari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)