1a femenina

Ja són una realitat

El Barça assoleix les semifinals de la Champions per segona vegada en tres anys i s’aferma entre els millors equips del continent

Com en el xoc d’anada, l’equip dirigit per Lluís Cortés no va tenir rival

lsk kvinner 0 barça 1

BARCELONA:Paños; Torrejón, Pereira (Gili, 46’), León, Melanie; Hamroui, Caldentey, Putellas (Andonova, 46’); Alves, Duggan i Martens (Latorre, 59’). LSK KVINNER:Fiskerstrand; Wold, Sønstevold, Suphellen, Woldvik; Syrstad, Bachor; Asland (Ellingson, 55’), Reiten, Haavi; i Skinnes (Haug, 77’). GOLS:0-1 (7’) Martens.RESULTAT A L’ANADA:3-0.ÀRBITRE:Stéphanie Frapart.T.G.:a la visitant Hamraoui.PÚBLIC:5.655 espectadors a l’Arasen Stadion.

El Barça ha superat el risc de depressió que amenaçava de fer acte de presència quan, fa un mes, semblava que havia perdut la lliga per una patinada contra l’Sporting de Huelva i, a més, queia eliminat en la copa contra l’Atlético. En deu dies tot ha girat com un mitjó: primer, una victòria al Metropolitano que reenganxa les culers al títol estatal i després una eliminatòria de Champions League esplèndida per recuperar la confiança. Si el Barça vol aconseguir articular un relat guanyador, de rotunditat a Europa en el futbol femení, va pel bon camí, perquè l’equip ha aconseguit la segona presència en les semifinals en tres temporades, igualant, aquest any, el seu sostre històric en la competició continental. El Bayern serà el rival.

El Barça va completar l’objectiu doble que s’havia plantejat per al partit d’ahir: guanyar el xoc, esvaint cap dubte sobre l’eliminació i que cap jugadora es lesionés. L’escenari a l’Arasen Stadion era lamentable, amb metres i metres de sorra i una gespa irregular que posava en perill l’estat de les futbolistes. Per això, les blaugrana no van córrer gaires riscos en la combinació i van optar per pilotes llargues i a les bandes que van fer molt mal a la defensa noruega. Cortés va sortir amb un onze de titulars, per assegurar el partit, i li va funcionar a meravella, perquè ja en el minut 7 Martens va completar una jugada iniciada per Melanie i va engaltar un xut que va entrar per l’escaire després de ser assistida per Caldentey.

Contemporitzar

L’LSK Kvinner estava obligat a fer cinc gols, però en el primer temps amb prou feines es va acostar a a la porteria de Paños, en gran part per la bona feina de María León, consagrada com una de les millors centrals del continent. Precisament León va tenir diverses oportunitats en el segon temps a partir del bon grapat de serveis de córner que va picar el Barça. Les blaugrana, això sí, van experimentar moments de patiment en el tram inicial de la segona meitat, en què el rival va voler entrar en l’eliminatòria amb dues ocasions. La més clara de les quals va ser per a Reiten, però el seu xut va sortir massa alt.

Aquesta sortida es va dissipar aviat, perquè l’última mitja hora de partit va ser un monòleg per al Barça, que continuava fent, com durant tot el partit, molt de mal a partir del joc per les bandes. Cortés va fer entrar al camp Latorre i Gili, que acaben de sortir de lesions, i va donar descans a aquelles que tenen més minuts a les cames; però l’equip no ho va notar. Li va faltar concretar, però en el marcador no ho va necessitar.

LES XIFRES

20
rematades
va fer el Barça, set de les quals van anar a porteria.
11
córners
va servir el Barça, la majoria dels quals en la segona meitat.
0
rematades a porta
va registrar l’LSK Kvinner en tot el partit.

El Bayern també arriba en plena forma

En el sorteig del quadre fins a la final, el Barça va evitar els grans gallets fins una eventual final, amb la qual cosa té una bona oportunitat per arribar-hi. Tot i així, els quarts de final han seguit la lògica, i les blaugrana s’hauran d’enfrontar amb el Bayern de Munic, que s’ha convertit aquesta temporada en un ferm competidor del totpoderós Wolfsburg en la Bundesliga, a qui va guanyar fa poques jornades i amb qui està empatat a punts al capdavant de la lliga. Les bavareses van derrotar ahir per 5-1 l’Slavia de Praga (6-2 en el global). L’altra semifinal la disputarà el Lió (2-4 ahir i 3-6 en el global contra el Wolfsburg) i el Chelsea (2-1, ahir i 2-3 en el global). L’anada serà el 20 o el 21 d’abril i la tornada, el 27 o el 28.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)