2a divisió FEF

L’Ontinyent es retira

2a divisió B. Després que la plantilla anunciés que no jugarà el que queda de curs pels impagaments, el club ha anunciat que cessa la seva activitat esportiva

El grup tercer de la segona B competirà el que queda de lliga amb un equip menys. L’Ontinyent ha anunciat que cessa la seva activitat i posa fi a 90 anys d’història, tal com ha anunciat el club. Els problemes econòmics han estat presents durant tota la temporada en un equip que ara mateix ocupava la dissetena posició en la lliga i que serà el primer descendit, i qui sap si també desaparegut, del grup tercer de la segona B aquest curs.

“Els jugadors volem comunicar que avui a la tarda, Luis Ortiz –president del club– i l’administrador ens han alliberat de la nostra obligació de venir a treballar. La qual cosa significa que a la pràctica el club ha pres la decisió de deixar de competir”, ha explicat el capità Juanan Casanova en un comunicat que ha signat tota la plantilla. Poc després, l’Ontinyent ha fet un comunicat ratificant aquesta decisió “a la vista de la situació econòmica del club”, amb molts deutes i sense haver trobat ningú que se n’hagi fet càrrec.

L’Ontinyent havia de rebre l’Espanyol B aquest dissabte a El Clariano però el partit no es disputarà. Ni aquest ni els vuit restants, si no hi ha un gir de 180 graus a la situació. Entre ells, el Cornellà, el Badalona i el Lleida es veuran beneficiats amb una jornada de descans en el tram final del campionat i tres punts segurs.

Què passarà?

L’últim precedent d’un equip expulsat o retirat de la lliga va ser l’Huracán València just abans de començar l’últim partit de la primera volta el curs 2015/16. En el seu cas es van respectar tots els resultats fins el moment, i des d’aquell moment tots els equips van guanyar el partit per la mitjana de gols encaixats (1-0 i 0-1). El darrer precedent en un equip que es va retirar a la segona volta va ser l’Sporting Maonès, al 2012, i en aquell cas es van respectar els resultats fins el moment i la resta van ser adjudicats per victòries per al rival.

La decisió queda en mans de la Federació que es basarà en un article de difícil interpretació. L’apartat 77 del codi disciplinari diu que “es respectaran totes les puntuacions obtingudes pels clubs fins el moment, i en la resta de partits a celebrar es donarà per vencedor als oponents pel resultat de la mitjana dels gols encaixats per l’equip exclòs”, segons l’apartat A. En l’apartat B, però, hi fa una distinció: “Si fos en la segona volta, s’aplicarà idèntica norma en relació als partits corresponents a la segona volta però respectant-se totes les puntuacions obtingudes en el transcurs de la primera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)