2a divisió FEF

Una reconversió efectiva

2a divisió B. Blázquez ha abandonat la posició de carriler dret per consolidar-se en el perfil dret de l’eix amb tres centrals. El de Besalú és clau en la sortida de pilota i està mostrant un gran nivell

Si bé els resultats no acaben d’acompanyar –una sola victòria en les últimes vuit jornades–, l’Olot travessa un bon moment de joc que està fent gaudir els aficionats. L’equip fa diverses setmanes que mostra un bon nivell contra clubs amb molt més pressupost –durant el març ha jugat contra quatre dels cinc primers classificats–, i és que els últims moviments tàctics fets per Raúl Garrido estan donant bon rendiment. A més de formar en molts partits una línia de tres mitjapuntes composta per Eloi Amagat, Hèctor Simón i Pedro del Campo, al davant de Jordi Masó, el pivot, i al davant de Marc Mas, el davanter de referència, el tècnic valencià ha apostat definitivament per Alfredo al carril dret, un moviment que ha fet reconvertir Albert Blázquez al perfil dret de l’eix defensiu al costat d’Alan Baró (sempre com a lliure) i de Carles Mas, al perfil esquerre. “Al començament del curs no vaig ser titular però ara sí, i és que si el mister em necessita en una posició concreta miro d’adaptar-m’hi a còpia de treball. Com més polivalent pugui ser un jugador molt millor per a ell”, explica Albert Blázquez. “No havia jugat mai partint de central des de l’inici d’un partit. Sí que havia jugat en línia de quatre i, des del lateral, en la sortida de la pilota centrava la posició per iniciar la jugada. Molts equips ho fan a través del pivot, però llavors era l’encarregat de fer-ho jo. Suposo que per això m’hi he adaptat millor, sobretot pel que fa a aquest aspecte del tracte de pilota”, diu, en relació amb la posició de central, un dels jugadors més regulars del conjunt de la Garrotxa, que ha jugat tots els minuts possibles en dotze dels últims tretze partits, i és que només una sanció li va impedir jugar al camp del Badalona (0-0).

El recentrament de Blázquez ha permès a Alfredo, el nou inquilí del carril dret, mostrar també la seva millor versió com a jugador de l’Olot (titular en vuit dels últims nou partits). “Quan algú deixa una posició, el company aprofita l’oportunitat i mostra un nivell molt alt. Hi ha competència i el fet que tots estiguem motivats és un benefici per al grup”, comenta el defensa, conscient que el pròxim partit contra el Castelló serà dur. “He jugat al Castàlia defensant el Vila-real i si no funcionen les coses l’entorn xiula de seguida. Per a ells és un partit a vida o mort, però nosaltres hem de fer el nostre joc i mirar que amb el seu nerviosisme es generin els espais que necessitem”, sentencia un Albert Blázquez en un moment molt dolç.

Si el ‘mister’ em necessita en una posició concreta, miro d’adaptar-m’hi a còpia de treball
Albert Blázquez
lateral i central de l’Olot

UN FIX

Blázquez ha jugat tots els minuts en dotze dels últims tretze partits del campionat de lliga

EL PROTAGONISTA

No havia jugat mai partint de central. Sí que havia jugat en línia de quatre i, des del lateral, en la sortida de la pilota centrava la posició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)