2a divisió FEF

L’Olot reacciona a temps

En cinc minuts. César Díaz marca l’1-0 del Castelló en el primer atac de la segona part i els olotins empaten en el minut 51 gràcies a un xut d’Alfredo. Al final, hauria pogut guanyar qualsevol

CASTELLÓ 1 OLOT 1

CASTELLÓ:Álvaro Campos; Castells, Delgado, Regalón (Pablo Roig, 83’); Satrústegui, Gálvez, Rubén Ramos (Caballero, 60’), Jamelli, Óscar (Julio Delgado, 86’); César Díaz i Cubillas.OLOT:Ginard; Blázquez, Alan Baró, Carles Mas; Alfredo (Cosme, 77’), Barnils, Eloi Amagat (Masó, 73’), Pedro, Hèctor Simón, Guzmán, i Marc Mas (Xumetra, 86’).GOLS:1-0 (46’) César Díaz. 1-1 (51’) Alfredo.ÀRBITRE:Monter Solans.T.G.:als locals Gálvez, Rubén Ramos i Jamelli; i al visitant Blázquez.PÚBLIC:uns 9.000 espectadors.

L’Olot va rescatar un punt de Castàlia quan semblava que li queia l’estadi a sobre. Els prop de 10.000 espectadors que apujaven el so ambient cada cop que el Castelló reculava massa o fallava una passada van canviar les crítiques per l’eufòria només de començar la segona meitat. Una mala entesa de Ginard i Blázquez en una centrada lateral va permetre a César Díaz mantenir la seva cita amb el gol.

L’exjugador del Racing, el fitxatge estrella del Castelló en el mercat d’hivern, va tornar a sucar per marcar l’1-0 en el primer atac que provava el seu equip després de la represa del joc. El gol, massa fàcil, va estripar el guió que havia dissenyat Raúl Garrido en el descans, però no va enviar els olotins a la lona. Que el partit s’inclinés cap a la porteria de Ginard i fes pujada potser hauria estat el més lògic, però l’Olot va exhibir el caràcter que ja ha mostrat altres vegades aquesta temporada. I en aquesta ocasió només va trigar cinc minuts a reaccionar.

En el minut 51, Eloi Amagat es va escapolir de la pressió de Gálvez –sempre a sobre del vermell que se li posava al davant–, va conduir bé la pilota i a les portes de l’àrea va filtrar una passada precisa cap a dins l’àrea que Alfredo Gutiérrez no va desaprofitar. El jove extrem de Sant Roc va posar la pilota on no podia arribar Álvaro Campos, alta i al seu costat dret, i va celebrar l’1-1.

L’empat va ser una recompensa immediata al canvi de peces que havia ordenat Garrido des de la banqueta. En rebre el gol de César, el tècnic va situar Alfredo en punta, va reubicar Blázquez al carril dret i va endarrerir Barnils a l’eix de la defensa. Sense tocar la disposició tàctica, l’equip va perdre físic al mig del camp, però va guanyar possessió i presència a camp contrari. Va millorar i va marcar en la primera gran oportunitat que va crear.

Podia passar de tot

L’efectivitat de l’Olot de cara a barraca hauria continuat sent molt elevada si l’àrbitre assistent no hagués aixecat el banderí en un gol de Blázquez en el minut 79. El besaluenc va aparèixer per la banda dreta i va fer una centrada xut que va entrar al fons de la porteria i que Marc Mas no va arribar a tocar. El punta, però, va intervenir en la jugada perquè va tapar la visió del porter i, per molt poc, estava en fora de joc.

Si l’àrbitre l’hagués validat, l’1-2 hauria estat el premi gros per a l’Olot, però potser no hauria estat el més just. En línies generals, el partit va ser igualat, amb diverses fases de domini per als dos equips, i el Castelló va disposar de les ocasions més clares. De fet, en el primer quart d’hora de la segona part, Barnils, des de sota pals, va salvar un gol cantat de Cubillas, que es va trobar amb una pilota regalada per Ginard. El resultat ja no va canviar, i això que ho hauria pogut fer a favor de qualsevol.