Territorial

Injecció d’un milió d’euros per al futbol amateur

FCF. Joan Soteras presenta el seu pla estel·lar al capdavant de la federació catalana amb l’objectiu d’afavorir el pas de juvenil a amateur i amb la voluntat de reduir les amonestacions

La Federació Catalana de Futbol invertirà 1.150.000 d’euros en les categories de primera a quarta catalana de futbol i de la divisió d’honor catalana, i la primera, segona i tercera catalana de futbol sala. Aquest és el pla de referència del president Joan Soteras al capdavant de la federació, engegat amb l’objectiu d’afavorir l’aparició d’equips i reduir la violència present en els partits d’aquestes categories.

La campanya que s’iniciarà a partir de la propera temporada amb el nom Tots som un equip dona continuïtat al seguit de plans que ha elaborat la federació en els darrers anys amb Andreu Subies al capdavant. Aquestes majoritàriament han estat centrades a reduir la violència en els terrenys de joc. I ara, Soteras opta per reforçar-les i, a més, consolidar i augmentar la pràctica d’una part important de l’esport que es juga al país. El futbol amateur actualment suposa al voltant d’un 15% del total dels federats, amb un total de 23.700 practicants registrats aquesta temporada.

Els pilars de la campanya són fomentar el futbol de base i també evitar la baixada del nombre de practicants en el salt de juvenil a categoria amateur. La federació calcula que aquesta davallada se situa en un 31% quan els jugadors acaben el cicle. D’aquesta manera, l’ens premiarà econòmicament la presència de jugadors sub-23 en equips d’aquestes categories i també la inscripció d’equips dependents o filials en el futbol de base. Tots aquests premis econòmics inclouen exempcions en quotes d’inscripció, mutualitat, rebut arbitral, quilometratge o material esportiu, entre altres beneficis.

La violència

Un altre dels pilars d’aquesta campanya és el foment de les campanyes de Joc Net i Respecte iniciades en els darrers anys per l’ens. Per tal de reduir la violència present en algunes d’aquestes lligues, un dels mals endèmics del futbol català, es crearà un premi remunerat per als dos equips amb menys targetes rebin de cada grup o lliga. En els últims anys, segons ha calculat la mateixa federació, s’ha registrat una pujada d’un 63% del nombre de targetes vermelles i la federació catalana ara vol posar-hi fre, malgrat que, d’altra banda, el nombre d’amonestacions s’ha reduït lleugerament en els últims temps.

EL CONTEXT

23.700
federats
juguen en categoria amateur, una xifra que suposa al voltant d’un 15% del total.
14.000
partits
s’han disputat aquesta temporada en categories de primera a quarta catalana.
61%
d’increment
en les targetes vermelles s’ha produït en els últims anys en el futbol amateur.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)