Girona

La gran excepció

En les cinc grans lligues europees, no hi ha cap equip amb els números del Girona a casa que estigui fora del descens

Els cuers de la Premier i la Serie A i l’últim i el penúltim de la Ligue 1 són els únics que tenen pitjors registres que els blanc-i-vermells

Entre segona A, els 4 grups de segona B i els 18 de tercera, només 9 conjunts obtenen menys punts jugant al seu feu

El calvari del Girona a Montilivi sembla que no té aturador. I és que no hi ha manera que el conjunt blanc-i-vermell aconsegueixi una victòria a casa, i, de fet, avui ja fa 171 dies de l’última vegada que hi va guanyar en la lliga. Fa gairebé mig any d’aquell 27 d’octubre en què l’equip orientat per Eusebio Sacristán va superar (2-1) el Rayo Vallecano, i des d’aleshores han estat onze visites les que ha acollit, sense haver sumat els tres punts en cap. Dels últims 33 punts que s’han disputat a l’estadi gironí, l’equip local només n’ha sumat 5: cinc empats i sis derrotes. “És un moment difícil i dur per a nosaltres, però ens hem d’aixecar. La realitat hauria pogut ser diferent, però hem de conviure amb la conjuntura que hi ha. S’ha de passar aquest moment de dolor, que és lògic, i aixecar-se amb rapidesa”, va explicar Eusebio després de l’última desfeta, diumenge contra el Vila-real.

Tot i la nefasta dinàmica, que deixa el Girona com el pitjor local del campionat, amb 12 punts obtinguts en dues victòries i sis empats, l’equip continua fora de la zona calenta: tres punts per sobre. Els números a casa, però, són d’equip de descens: en les cinc lligues europees, no hi ha cap equip amb uns registres iguals o pitjors que els dels gironins que no estigui en llocs de pèrdua de categoria. De fet, en els cinc campionats (LaLiga, Serie A, Premier League, Ligue 1 i Bundesliga), només hi ha quatre equips amb pitjors estadístiques al seu feu: tres són últims i un, penúltim.

En la Ligue 1, a França, el Caen, amb 11 punts obtinguts en setze partits, s’acosta als números del Girona, que ha jugat un partit més al seu camp, disset, i és cuer en la lliga del país veí. En la Serie A, el campionat italià, el Frosinone (penúltim) i el Chievo (últim), amb 8 punts sumats en setze partits, també se situen en el descens. I en la Premier League anglesa només hi ha un equip amb registres més dolents que els blanc-i-vermells, el Huddersffield, que ha obtingut 8 punts a casa seva, i que matemàticament ja ha baixat: a finals de març es va confirmar que el curs que ve jugaran la Championship. Finalment, en la Bundesliga, no hi ha cap equip que hagi sumat menys a casa que els gironins, ni els que ocupen posicions de descens.

A Europa, doncs, en les principals lligues, només hi ha un equip que sumi 12 punts a casa que estigui en zona de permanència, el Girona. “Si volem aconseguir la permanència, hem de sumar. Estem tristos, però seguint en aquesta línia les victòries arribaran”, va indicar Aleix García. “Hem de ser més forts mentalment i afrontar els propers partits com si ens hi anés la vida. Hem de treballar encara més fort”, va manifestar Pedro Alcalá. “Crec que, per mèrits, hauríem d’haver aconseguit alguna cosa més en els últims partits, però, si no ens arriba, alguna cosa més hem de fer”, va sintetitzar Eusebio, tècnic d’un equip que s’està salvant pel seu també excepcional rendiment a fora, on només han puntuat més el Barça, l’Atlético i el Real Madrid, els tres primers.

Extraordinari

A gran escala, el cas del conjunt gironí és una excepció, però també en clau estatal. I és que, comptant-hi la segona A, els quatre grups de segona B i els 18 grups de tercera, sols hi ha nou equips que hagin sumat almenys 12 punts jugant al seu feu, i tots, també, ocupen places de descens. Militen tots a tercera divisió: l’Universidad Oviedo (penúltim) i el San Claudio (últim), del grup 2; l’Ascó (antepenúltim) i el Martinenc (últim), del grup 5; el San Agustín del Guadalix (penúltim), del grup 7; el Briviesca (antepenúltim) i l’Sporting Club Uxama (últim), del grup 8; el River Melilla (últim), del grup 9; el Guadalcacín (últim), del grup 10; el Valdelacalzada (últim), del grup 14, i l’Agoncillo (últim), del grup 16.

171 DIES

El Girona no guanya a casa des del 27 d’octubre. Fa onze partits que no hi signa un triomf

EL BAGATGE

Els d’Eusebio han sumat 12 punts al seu feu, obtinguts en dues victòries i sis empats

LES GRANS LLIGUES

S’acosten a aquests números el Frosinone, el Chievo, el Caen i el Huddersfield

LA BUNDESLIGA

No hi ha cap equip alemany que hagi obtingut pitjors registres que els blanc-i-vermells

A tocar de la pitjor ratxa en la LFP

Ja són quatre les jornades que acumula el Girona sense guanyar. En els partits contra l’Athletic (1-2), l’Atlético (2-0), l’Espanyol (2-1) i el Vila-real (0-1), els d’Eusebio no han sumat, la qual cosa fa que estiguin a punt d’igualar el pitjor registre de derrotes consecutives en la LFP, que és de cinc. El curs 2008/09, a segona A, una ratxa de cinc derrotes seguides va costar el càrrec a Raül Agné; el 2013/14, es va repetir la sèrie, tres amb Javi López, que va ser destituït, i dues amb Pablo Machín, abans de fer enlairar l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)