3a divisió FEF

Especialistes del KO

3a divisió. El Sant Andreu ha superat aquest curs nou eliminatòries entre la copa Catalunya, que va guanyar, i la copa, en què va caure contra l’Atlético

Amb Mikel Azparren, el Sant Andreu torna a posicionar-se com un dels equips més reeixits del futbol català. Encallat en la tercera divisió des del 2015, els andreuencs han tornat a la primera plana gràcies als seus èxits en les competicions d’eliminatòria directa. La trajectòria, molt especialment aquesta temporada, ha estat gairebé insuperable perquè els andreuencs just ara han guanyat la copa Catalunya, en el mateix curs que han arribat als setzens de final de la copa del Rei, en què van ser derrotats per l’Atlético de Madrid.

“És una fita històrica per a nosaltres. Hem competit, més enllà de les categories, en cada partit i tant en la copa com en la copa Catalunya hem arribat molt lluny”, es felicitava el tècnic, Mikel Azparren, després de la final de dimecres passat contra el Vilafranca: “A la copa Catalunya hem arribat a ser campions i en la copa l’Atlético va haver de suar per eliminar-nos i posar menys jugadors del filial del que hauria volgut”, va admetre, enorgullit, el tècnic navarrès.

Amb justícia

En total, l’equip andreuenc ha superat nou eliminatòries aquesta temporada vencent, a partit únic, un equip de primera catalana, tres equips de tercera divisió i cinc de segona B. A més, en cap de les dues competicions del KO que ha disputat ha quedat exempt, de manera que ha hagut de suar cada eliminatòria.

Ara, doncs, l’objectiu està centrat a disputar la promoció d’ascens i a pujar a segona B. “L’objectiu prioritari continua sent el mateix”, afirma Azparren: “Ara mateix no som on volíem ser i els punts que hem aconseguit darrerament em fan ser optimista. L’Horta haurà de guanyar molts partits perquè li posarem les coses difícils.”

El desgast és d’onze partits més

La inclusió, per llei, del Sants ha atapeït encara més el calendari aquesta temporada en el grup cinquè de la tercera divisió. Això ha significat un problema per a tots els equips perquè s’han hagut d’incloure més jornades intersetmanals per acabar la lliga a temps. El Sant Andreu, a més d’afegir aquestes dues jornades extra, ha hagut de disputar onze partits més que la majoria dels seus rivals en la lliga gràcies als seus èxits en les dues competicions del KO. La diferència en la lliga quan l’equip ha hagut de disputar eliminatòries intersetmanals ha estat astronòmica. En el primer tram de la competició, quan el Sant Andreu estava immers en les dues competicions, va sumar el 41% dels punts (22 en 17 partits); en el segon tram de lliga, alliberats de la càrrega de les competicions, els quadribarrats han sumat el 75% dels punts disponibles (45 en 20 partits).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)