2a divisió FEF

El Peralada, obligat a creure en miracles

Un 2,47 per cent. El Peralada, tot i el desastre de diumenge, tindria l’oportunitat de salvar-se amb el ‘play-out’ si guanya diumenge, el Conquense no ho fa i el Terol i el Castelló perden

Perdre diumenge va ser un desastre monumental per al Peralada, una desfeta absoluta en forma de cinquena derrota consecutiva per primera vegada des que els xampanyers van pujar a segona B. La conseqüència és que l’equip de l’Alt Empordà té totes les butlletes comprades per jugar la temporada que ve a tercera divisió. Els números, però, diuen que en l’última jornada els xampanyers encara tenen l’esperança de jugar el play-out i acabar aconseguint la permanència. La possibilitat és més que remota, poc menys que un miracle, però mentre hi hagi possibilitats el Peralada s’hi ha d’aferrar.

Per no ser equip de tercera diumenge a les 20 h quan acabin els partits de la jornada unificada de segona B, el Peralada necessita guanyar al camp de l’Eixea, que el Conquense no sumi els tres punts al camp de l’Alcoià, que el Terol perdi al camp del Cornellà i que el Castelló també perdi a casa contra el Barça B. Això vol dir que només li serveixen dues de les 81 combinacions possibles, és a dir, té un 2,47 per cent de possibilitats de jugar l’eliminatòria de permanència i un 97,53 per cent de possibilitats de baixar.

Difícil, no impossible

Com que per molt inimaginable que sembli el Peralada manté una mínima esperança, la gran desgràcia de diumenge que ve seria que els de Chicho no guanyessin al camp d’un Eixea que amb 43 punts encara no està salvat matemàticament. A partir d’aquí, si suma els tres punts, les possibilitats creixen a un 7,41 per cent perquè les combinacions possibles es redueixen a 27. Més que números, els optimistes tenen arguments per creure-hi, i és que els rivals no tenen partits fàcils.

El Conquense, que pel bé del Peralada no ha de guanyar, ja ha baixat perquè cap dels empats possibles a 41 el beneficia i se les haurà lluny de casa contra un Alcoià reforçat després de les victòries contra el Sabadell, i el Peralada vol certificar una permanència que encara no és matemàtica. També ho té magre el Terol, que hauria de perdre, i és que visita el camp d’un Cornellà que encara s’hi jugarà les possibilitats de jugar la promoció d’ascens, i és que si guanya i l’Espanyol no ho fa acabarà el curs en la quarta posició. La previsió que a priori grinyola més per al Peralada és que el Castelló no sumi, perquè rebrà la visita d’un Barça B sense res en joc i, segurament, amb peces clau al primer equip. El talent dels blaugrana i els possibles nervis del Castelló, però, són la gran esperança pel bé dels xampanyers.

Un hàndicap important

Un altre element que s’ha de tenir en compte per a l’última jornada són les baixes que tindrà el Peralada, que respecte a aquest cap de setmana perdrà Andzouana, sancionat, i Juanma Boselli, convocat amb la selecció. Sense dues peces clau com ells, sembla vital que per aspirar a guanyar a Eixea Chicho disposi, per fi, de Soni.

ESCENARI REMOT

Només 2 de les 81 combinacions possibles en l’última jornada eviten el descens

OPTIMISME

El Conquense ja ha baixat i el Terol visita un Cornellà que aspira a ser quart

OBLIGAT

Per somiar el Peralada ha de trencar la ratxa de cinc derrotes i guanyar l’Eixea

L’ENTREBANC

El Castelló rebrà la visita d’un Barça B sense res en joc però capaç de tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)