2a divisió FEF

Amb els deures per fer

2a divisió B. Última oportunitat perquè quatre equips catalans tanquin en la darrera jornada els objectius: l’Espanyol B i el Cornellà, el quart lloc; el Sabadell i el Peralada, la salvació

No hi ha cap cardiòleg que recomani jugar-te les garrofes en l’última jornada a segona B. Però a aquesta estació han arribat quatre equips del país que esperen complir els seus objectius en la sempre controvertida jornada 38. L’Espanyol B i el Cornellà mantindran una batalla cos a cos per la quarta posició, mentre que el Sabadell i el Peralada intentaran no cremar-se tot i haver jugat molt en les darreres jornades amb la possibilitat de baixar a tercera divisió.

L’Espanyol, amb 59 punts, i el Cornellà, amb 58, lluitaran per la quarta posició en la darrera jornada, l’única que queda en joc per entrar a la promoció d’ascens. Els blanc-i-blaus visiten el camp del València Mestalla, que encara no està matemàticament salvat. Els verds tampoc tindran un rival còmode perquè el Terol visita el municipal de Cornellà amb obligacions; els aragonesos estan en zona de descens i, tot i que no els assegura res, el triomf els obriria les possibilitats de permanència. Per avançar el filial blanc-i-blau, el Cornellà necessita el triomf i que l’Espanyol empati o perdi. Amb qualsevol altra combinació, els de David Gallego acabaran quarts.

En la salvació

El Peralada és l’equip que ho té més magre. Només pot aspirar a jugar la promoció de descens, que té a tres punts de distància. Per tant, necessita vèncer l’Eixea, que encara no està salvat però està molt a prop, i que el Castelló i el Terol perdin contra el Barça B i el Cornellà, respectivament.

El Sabadell també es beneficiaria del fet que el Castelló i el Terol perdessin els seus partits perquè els avantatja d’un punt en la zona de salvació. La diferència és que els arlequinats no depenen de ningú i amb una victòria a Olot, que no s’hi juga res, en fan prou. Amb tants equips implicats en la lluita –set–, les combinacions varien si empaten o perden però, tot i així, els arlequinats tenen la paella pel mànec per evitar, fins i tot, la promoció de descens.

La lluita per la copa, tancada

Mentre un grapat d’equips es juguen encara la permanència, i dos la promoció d’ascens, la majoria de la lliga no tindrà res en joc. Ni tan sols la lluita per entrar en la copa de la propera temporada. Al grup 3 de la segona B aquesta va quedar tancada amb el triomf de l’Olot la passada jornada. Quatre equips catalans (el Cornellà, el Lleida, el Badalona i el conjunt garrotxí) s’han assegurat la presència per la competició del K.O. ja que la representació dels equips de la categoria de bronze ha pujat fins a set per cada grup, de manera que els millors classificats –excloent els filials– podran disputar l’edició de la temporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)