2a divisió FEF

El Cornellà aprofita la patinada de l’Espanyol B i es classifica per la promoció

2a divisió B. El triomf del conjunt verd contra el Terol (2-0) combinat amb l’empat del filial blanc-i-blau contra el València Mestalla (1-1) beneficia els de Xavi Calm. El Sabadell se salva a Olot i el Peralada no aconsegueix el miracle i baixa a tercera

El Cornellà i el Sabadell han estat els grans triomfadors de la sempre controvertida darrera jornada al grup tercer de la segona B. Els verds li han pres in extremis el quart lloc a l’Espanyol B mentre que els arlequinats han fet la feina guanyant l’Olot a domicili i han assegurat la salvació. L’altre equip català derrotat de la jornada ha estat el Peralada que només tenia opcions remotes per signar la permanència però no ho ha aconseguit.

A deu minuts pel final el davanter del València Mestalla, Sekou Gassama, ha dinamitat la lluita pel quart lloc posant l’empat a un que deixava a l’Espanyol B fora de la quarta posició. El beneficiat ha estat el Cornellà que ha vençut el Terol amb gols del juvenil Abde i de Leo Ramírez de penal. Els verds coneixeran avui qui serà el seu rival en la primera de les tres eliminatòries d’ascens (Ponferradina, Logroñés o Cartagena).

El Sabadell, salvat

Els arlequinats en feien prou amb una victòria per certificar la permanència i ho han aconseguit amb un nom propi: Pol Ballesteros. L’atacant cedit pel Nàstic ha signat les dues dianes del triomf davant 1.500 espectadors del Sabadell que han omplert de gom a gom el feu garrotxí.

D’altra banda, l’altre equip del país que es jugava la permanència en la darrera jornada, el Peralada, no ha pogut consumar el miracle perquè havia de guanyar i, a més, depenia de tercers. Finalment, ha empatat a dos gols contra l’Eixea que el descendeixen, ara sí matemàticament, a tercera divisió.