Territorial

L’espera embolica més la troca

1a catalana. La federació espanyola continua sense decidir què passarà amb la promoció d’ascens a 3a després del descens del Peralada. Si no hi ha un no rotund al Girona C, la FCF permetrà que els d’Axel Vizuete lluitin per l’ascens

Passen els dies i la federació espanyola continua sense donar resposta a la federació catalana sobre si el Girona C pot jugar o no la promoció d’ascens a 3a divisió després d’haver assegurat matemàticament el segon lloc, però haver vist com el Peralada baixa a 3a divisió. Mentre no arriba la resposta –es preveia que fos dilluns i si no, ahir–, tots els clubs implicats hi volen dir la seva. El que ha alçat més la veu aquests dies és el tercer, el Banyoles, ja que des del Pla de l’Estany s’entén que com que la normativa de clubs afiliats i dependents prohibeix que el Girona C i el Peralada comparteixin categoria, el més lògic és que el conjunt d’Adam Fontes pugui jugar la promoció. De fet, els banyolins tenen clar que si l’acaba jugant el Girona C recorreran contra la sentència al Tribunal Català de l’Esport, com també ho faria el segon de l’altre grup –Andorra, Manresa i Viladecans s’hi juguen els primers llocs– en cas de perdre la promoció contra el filial gironí. Des de Girona, però, s’agafen a totes les opcions que dona la normativa per poder jugar-la.

El que està clar és que, de moment, tot són suposicions en espera de veure quina decisió pren la federació espanyola, que també podria passar que no fos definitiva en cap sentit. La federació catalana, però, té clar que si la resposta de la FEF no és taxativa sobre el fet que el Girona C no té cap dret a 3a divisió pel fet que el Peralada ocupi plaça a la categoria, permetran que siguin els gironins els que disputin la promoció, perquè així s’ho ha guanyat al camp segons marca el pla de competició. Dit d’una altra manera, el Banyoles només jugarà la promoció d’ascens a 3a divisió si la federació espanyola sentencia explícitament que el Girona C no la pot jugar. Això tampoc posaria fi a tota la incertesa d’aquests dies, ja que, en cas de jugar la promoció i perdre, no hi hauria cap problema més, però en cas de guanyar la federació catalana hauria de prendre la decisió de què caldria fer amb el Peralada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)