2a divisió FEF

El Prat torna a ser millor que el Ceuta i passa l’eliminatòria

Ascens a 2a B. En un ambient hostil, els potablava empaten en els últims minuts un partit que, per joc i ocasions, mereixien haver decidit molt abans

CEUTA 1 PRAT 1

CEUTA:Fermín; Segura (David Camps, 46’), Victor, David Polaco, Jalid; Borja (Andrada, 84’), Sufian; Juanlu, Prieto (Migue, 46’), Ismael; Chakir.PRAT:Andrés; Salva, Cárdenas, Héctor, Ricarte (Argilaga, 71’); Pla, Putxi; Pedro Bravo, Guiu, Toni (Sergi Moreno, 79’; Zárate, 90’); Raíllo.GOLS:1-0 (69’) Víctor. 1-1 (83’) Sergi Moreno.ÀRBITRE:Abraham Hernández.T.G.:als locals Polaco, Prieto, Chakir i Fermín; i als visitants Raíllo, Ricarte i Putxi.PÚBLIC:Unes 5.000 persones al municipal Alfonso Murube.

Un cop de cap de Sergi Moreno, en el minut 83, va posar el Prat a la segona eliminatòria d’ascens a segona B. La rematada a la xarxa del davanter tarragoní, que acabava de saltar a la gespa i que es va lesionar en aquesta acció, va valer un merescut empat dels potablava a l’inhòspit Alfonso Murube de Ceuta. De fet, l’equip pratenc va merèixer tancar l’eliminatòria molt abans. Perquè va controlar el partit des del primer minut i perquè, igual que en l’anada, que havia guanyat per la mínima (2-1), va demostrar que és molt millor equip que el Ceuta.

Els de Pedro Dólera van jugar sempre ben endreçats, sense descompondre’s en cap moment, i només van patir en accions aïllades i en algunes jugades a pilota aturada. Així va ser com va arribar el primer gol del partit: Juanlu va servir una falta lateral que va acabar amb la pilota a l’àrea petita, on el central Víctor González va aparèixer per superar Andrés amb una rematada de cap. Faltaven poc més de vint minuts per al final, hi havia temps per a l’empat. El cas és que el Prat, que havia disposat de clares oportunitats, especialment en els minuts previs a l’un a zero, es va veure obligat a llançar-se obertament a l’atac contra un equip que només jugava per perdre temps.

A deu minuts del final del temps reglamentari, l’àrbitre va anul·lar un gol a Raíllo per un discutible fora de joc i, de seguida, Dólera va fer entrar Sergi Moreno. Una decisió del tot encertada.

L’himne espanyol abans del partit

S’esperava que l’ambient a l’Alfonso Murube –l’estadi que pren el nom d’un futbolista que va combatre en l’exèrcit del general Franco durant la guerra civil espanyola– fos especialment hostil per al Prat. I així va ser. Tot i que el club del Baix Llobregat va ser molt ben tractat per la directiva del Ceuta, el tracte de l’afició de l’equip caballa no va ser tan hospitalari. En una graderia on abundaven les banderes espanyoles, no van deixar de sentir-se crits contra Catalunya i els catalans durant els noranta minuts. En la mateixa línia, uns minuts abans del partit, per la megafonia de l’estadi es va poder sentir l’himne d’Espanya.