3a divisió FEF

Escabetxada a Figueres

3a divisió. El Figueres emet una nota de premsa en què comunica que Ritxi Mercader, Sergi Romero, Èric Vilanova i Albert Canal no continuaran al club per les altes pretensions econòmiques

Dia mogut a Vilatenim després que el club anunciés la no continuïtat dels quatre capitans, els pilars del Figueres en les darreres temporades, sobretot en l’última del centenari, en què van agafar la batuta d’una plantilla perduda que s’apropava perillosament al descens de categoria. Els galons de Ritxi Mercader, Sergi Romero, Èric Vilanova i Albert Canal volaran de Figueres després de diverses temporades defensant la samarreta blanc-i-blava. El club de l’Alt Empordà, mitjançant un comunicat, va justificar la no renovació dels quatre futbolistes adduint les altes pretensions econòmiques d’aquests, argumentant que l’estabilitat econòmica és la prioritat de l’entitat.

Amb la marxa dels quatre futbolistes, el Figueres perd lideratge dins el vestidor i Xavi Agustí peces clau en l’engranatge de l’equip damunt del terreny de joc. I és que Ritxi Mercader ha encadenat cinc temporades a la Unió (172 partits i 13 gols); Sergi Romero, quatre (140 partits i cinc dianes); Èric Vilanova, tres (66 partits i vuit gols), i Albert Canal, dues (60 partits i vuit gols), un bon grapat de cursos i enfrontaments per convertir-se en referents per als aficionats, també gràcies a la implicació constant.

Pel que fa al club presidit per Narcís Bardalet, la decisió s’ha comunicat i pres sense que tremolés el pols i acusant directament els jugadors de “fer front comú per condicionar les exigències econòmiques dels altres”, tot i que, segons l’entitat figuerenca, “havia arribat a un preacord econòmic amb alguns d’aquests jugadors”, deia el comunicat penjat als comptes oficials del club a les diferents xarxes socials.

Vilanova hi diu la seva

Tres dels futbolistes assenyalats van declinar opinar sobre la nota de premsa del club i els arguments que aquest havia utilitzat per anunciar el trencament de les negociacions, però Èric Vilanova sí que va exposar mitjançant un escrit la seva posició, evidenciant que està descontent amb aquesta situació: “Considero la Unió casa meva, l’he defensat amb orgull i ho he donat tot. Escric aquestes paraules per expressar el meu sentiment total de decepció davant el comunicat del club”, explicava el garrotxí, que sentenciava: “No vull entrar en cap polèmica ni discussió però no puc permetre que es menteixi sobre la meva persona. La decisió de deixar el club és meva, personal i no està relacionada amb la dels meus companys. Les pretensions econòmiques no han estat la causa de la meva sortida, sinó les ganes d’involucrar-me en algun projecte que s’ajusti als meus valors, ambicions i que em renovi la il·lusió.” El mitjapunta, juntament amb algun dels seus companys, podria tenir una proposta del Peralada per unir-se al nou projecte en cas de competir a tercera.

Ritxi Mercader
Curs 2014/15 35 p. / 2 g.
Curs 2015/16 31 p. / 2 g.
Curs 2016/17 37 p. / 1 g.
Curs 2017/18 32 p. / 3 g.
Curs 2018/19 37 p. / 5 g.
Sergi Romero
Curs 2015/16 29 p.
Curs 2016/17 38 p. / 2 g.
Curs 2017/18 35 p.
Curs 2018/19 38 p. / 3 g.
Èric Vilanova
Curs 2014/15 15 p.
Curs 2015/16 16 p. / 4 g.
Curs 2018/19 35 p. / 4 g.
Albert Canal
Curs 2017/18 28 p. / 4 g.
Curs 2018/19 32 p. / 3 g.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)