3a divisió FEF

L’últim esglaó per al Prat

Ascens a segona B. L’equip que entrena Pedro Dólera defensarà aquesta tarda, a partir de les 18 hores, un 2-1 al camp del Portugalete, en el partit de tornada de l’eliminatòria definitiva

Poques hores abans que s’acabi l’últim dia de la temporada 2018/19, aquest vespre, l’Associació Esportiva Prat sabrà si és equip de segona B o no. L’equip potablava tancarà un curs maratonià a prop de Bilbao, al camp de La Florida, on juga com a local el Portugalete, que és el campió de grup basc de tercera divisió i que, fa una setmana, al municipal Sagnier, va caure per 2-1, en el duel d’anada de la tercera, i definitiva, eliminatòria d’ascens. La renda hauria estat més gran si el marcador hagués reflectit la superioritat dels catalans en aquell partit. Pedro Dólera, l’entrenador del Prat, lamenta aquesta circumstància. “Els vam deixar marxar vius i ells, al seu camp, no perdonen: hi han guanyat disset partits i n’han empatat tres”, sentenciava ahir en conversa amb aquest diari, camí de Portugalete, després de dinar a Lleida. Dólera assegurava també que, aquesta tarda, a partir de les 18 hores, el seu equip sortirà amb precaució, però conscient de les seves possibilitats: “No anem confiats, estem tranquils perquè hem vist que, si juguem al nostre nivell, podem competir l’eliminatòria.”

Si el Prat aconsegueix marcar, tindrà molt a prop l’ascens i el seu entrenador n’és conscient: “Com en totes les sortides que hem fet en aquest play-off, sortirem a guanyar. Una altra cosa és el que ens trobarem al davant.” El Portugalete, certament, és més perillós com a local que com a visitant. “Juguen molt directes, treballen molt bé les segones jugades, tenen gent molt alta al davant i a pilota aturada són molt forts. Tots els partits que hem vist d’ells al seu camp són un atac i gol. Els rivals no poden sortir jugant la pilota, suposo que per mèrit d’ells. Veurem si som capaços d’aconseguir-ho. Hi hem treballat”, explicava Pedro Dólera.

A l’entrenador barceloní no li sorprendria una arrencada molt forta del seu rival, però vol estar preparat per a altres escenaris: “Suposo que els primers quinze o vint minuts de cada part aniran molt forts. Ara bé, també pensàvem això del Ceuta i, a l’hora de la veritat, ens van demostrar molt de respecte. I és que si deixen espais i els sorprenem, els podem fer mal.” Dólera, per altra banda, no amaga la seva preocupació pel criteri arbitral de l’aragonès Pablo Monterrubio, que arbitrarà el partit. “Veurem quin és el nivell de contacte que permet”, comentava, en aquest sentit. Sí que està segur, en canvi, del compromís dels seus futbolistes i, per això, no variarà l’aposta que ha fet en els altres cinc partits de les eliminatòries. “El que funciona no es toca. Vam arribar al play-off amb dues baixes molt importants, com són Padilla i Poves, i això ens va fer replantejar la manera de jugar. Crec que l’hem encertat. A més, els que habitualment no juguen d’inici estan preparats per sortir i rendir al màxim quan els toqui.”

LA PRÈVIA

Els vam deixar marxar vius i ells, al seu camp, no perdonen: hi han guanyat disset partits i n’han empatat tres
Vam arribar al ‘play-off’ amb baixes importants i vam haver de replantejar la manera de jugar. Crec que l’hem encertat
No anem confiats, estem tranquils perquè si juguem al nostre nivell, podem competir
Pedro Dólera
ENTRENADOR DEL PRAT

Dos-cents aficionats a Portugalete

Portugalete s’ha engalanat per donar suport al seu equip i s’esperà que avui s’ompli el camp de La Florida, però el Prat també tindrà el suport d’una part de la seva gent. Uns 200 aficionats de l’equip potablava s’han desplaçat al País Basc amb ganes de celebrar l’ascens. “Hi ha molta il·lusió. Sempre hem tingut una molt bona comunió amb l’afició. Saben que som un grup humil i que ho deixem tot al camp. Esperem que ens ajudin molt, perquè ens farà falta”, comenta Pedro Dólera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)