2a divisió FEF

Alfredo emprèn el viatge

2a divisió B. El jove futbolista, format en el planter de l’Olot, deixa el club de la Garrotxa consolidat en el primer equip i en la categoria i accepta la proposta que li ha fet el Castelló

L’Olot va confirmar ahir la segona baixa de la plantilla per al curs vinent. Es tracta d’Alfredo Gutiérrez, una de les perles cultivades al planter dels de la Garrotxa, que després d’arribar al primer equip quan era juvenil, consolidar-s’hi i excel·lir-hi ara ha decidit fer les maletes i acceptar la proposta que li ha fet el Castelló. L’hàbil i polivalent extrem va treure el cap en la primera plantilla la temporada 2016/17 a tercera divisió, i l’estrena ja va ser prometedora: en el debut va marcar el seu primer gol i va deixar ben clara la fam amb la qual arribava al primer equip de l’Olot. Home de refresc de luxe en la temporada de l’ascens a 2a divisió B, el salt a la categoria de bronze del futbol estatal el va fer a només 19 anys, i l’ambició i la qualitat del de Sant Roc van pesar molt més que la dificultat de competir a un nivell tan complicat. El curs passat, Alfredo va acumular 996 minuts repartits en 33 partits, però sobretot va fer evident la seva polivalència sobre la gespa: a Olot el van veure actuar d’extrem, de carriler i també de segona punta.

La consolidació definitiva ha arribat aquest curs, en què ha estat un fix en els plans de l’entrenador Raúl Garrido. En total, 1.996 minuts en 36 partits. El creixement d’Alfredo no ha passat desapercebut per clubs potents de la 2a divisió B i filials, i finalment ha estat el Castelló qui ha aconseguit els serveis del futbolista. Alfredo tenia contracte amb l’Olot fins al juny que ve, per tant, tot indica que l’equip de la Garrotxa hauria rebut algun tipus de compensació econòmica pel traspàs. Més enllà de perdre una peça important en l’esquema de joc i amb molta projecció, la sortida d’Alfredo representa reforçar un rival de la mateixa competició en què prendrà part l’Olot. El Castelló va lluitar per no perdre la categoria fins a l’últim moment el curs passat, però per entitat, ciutat i massa social tot fa pensar que prepara un projecte ambiciós. Alfredo ha signat per tres temporades amb els blanc-i-negres.

Pendents de moviments

La sortida d’Alfredo és la segona baixa en la plantilla després de la de Marc Cosme. L’àrea esportiva, però, és conscient que el rendiment de joves futbolistes en una categoria tan complicada com la 2a B és un caramel per a filials i clubs amb més poder econòmic. Més enllà d’Alfredo, casos com els de Lluís Aspar –19 anys– i Pep Chavarría –21 anys– són algunes de les carpetes que Sergi Raset té obertes. La voluntat és mantenir futbolistes que donaran ambició i recorregut al projecte, però cal analitzar les ofertes que arribin i la voluntat dels jugadors.

LA XIFRA

2.992
minuts
a 2a B ha jugat en dos cursos amb l’Olot. A tercera va disputar 540 minuts sent juvenil.

EN LA MATEIXA LLIGA

L’Olot perd un dels homes més utilitzats, que reforça un rival de la 2a divisió B

ASCENDENT

Va debutar sent encara juvenil i la seva progressió no ha passat desapercebuda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)