2a divisió FEF

El Llagostera obre la porta

2a divisió B. Tres dels quatre fitxatges que ha fet fins ara el club del Gironès s’estrenaran en la categoria de bronze, una aposta que havia estat habitual en temporades anteriors

En plena confecció de les plantilles, el Llagostera ha començat a fer els primers fitxatges i fins ara segueixen un patró molt similar: futbolistes que han destacat a tercera divisió i que volen fer un pas endavant en les seves carreres. En tres de les quatre incorporacions que ha confirmat l’equip del Gironès, a més, l’arribada a la plantilla d’Oriol Alsina suposarà també la seva estrena en la categoria de bronze del futbol estatal. Nahuel i Adri Lledó, tots dos procedents de l’Horta, i Kuku, del Sant Andreu, tenen el repte de continuar creixent a segona B després de meravellar a tercera. A Llagostera, el fet d’obrir la porta de nivells superiors a futbolistes amb ambició ha estat habitual en les darreres nou temporades, i en diversos casos l’aposta ha acabat significant l’enlairament de diverses carreres professionals.

Salts de tot tipus

Enguany el graó que hauran de superar els futbolistes fitxats pel Llagostera serà només d’una categoria –de tercera a segona B–, però en la història recent hi ha apostes vingudes de nivells inferiors. Jugadors com Jordi Masó –tot i que havia jugat un partit amb el Barça B i un altre amb el Girona a segona A– o Àlex Moreno van acceptar la proposta llagosterenca per jugar a segona divisió B tot just sortir de juvenil i hi van triomfar. D’altres, com Pol Gómez o Nuha es van incorporar al Llagostera a través del filial des de primera catalana però el rendiment en el primer equip –en els dos casos la plantilla competia a segona B– va fer que s’hi quedessin definitivament.

En línia ascendent

Fitxar jugadors de categories inferiors que s’estrenen en un nivell superior en el qual mai han competit sempre té una dosi d’incertesa, però la fórmula ha registrat diversos casos d’èxit en la història recent del Llagostera. Àlex Moreno, per exemple, va guanyar protagonisme durant el curs al Gironès, i el club li va servir de trampolí cap al futbol professional, on encara es manté. Diversos jugadors també van enganxar-se a la corda de la LFP a través de la proposta que els va fer el Llagostera: Imaz i Querol es van estrenar a segona A a la Costa Brava procedents de segona B i han fet carrera en l’elit. En el cas del lleidatà, amb aventures a l’estranger incloses. Com és evident, entre les apostes també n’hi ha hagut que no han fructificat.

2019/20, 2a divisió B
Adri Lledó Horta (3a divisió)
Nahuel Horta (3a divisió) Kuku Sant Andreu (3a divisió)
2018/19, 3a divisió
No debuta cap fitxatge de categoria inferior
2017/18, 2a divisió B
Marc Carbó Peralada (3a divisió)
2016/17, 2a divisió B
Pol Gómez Lloret (1a catalana)
2015/16, 2a divisió A
No debuta cap fitxatge de categoria inferior
2014/15, 2a divisió A
Querol Nàstic (2a divisió B)
Imaz Lleida (2a divisió B)
Robert Simón Badalona (2a B)
2013/14, 2a divisió B
Nuha Lloret (1a catalana)
Cano Palamós (3a divisió)
Barnils Manlleu (3a divisió)
2012/13, 2a divisió B
Àlex Moreno Barça (juvenil)
Aumatell Manlleu (3a divisió)
Granell Olot (3a divisió)
Segarra Pobla de Mafumet (3a divisió)
2011/12, 2a divisió B
Masó Barça (juvenil)
Jugadors com Àlex Moreno o Querol van fer un pas endavant al club i ara són a l’elit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)