2a divisió FEF

El Reus tampoc podrà jugar a segona B

Descens administratiu. El club roig-i-negre no ha presentat l’aval bancari necessari per competir en la categoria de bronze del futbol estatal i ha caigut fins a la tercera divisió

El descens administratiu per deutes del CF Reus es va acabar de concretar ahir, quan la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va anunciar que el club roig-i-negre no podria competir a segona B després que no hagi presentat l’aval bancari que li reclamava l’ens federatiu. Dues categories perdudes en pocs mesos, segona divisió i segona B, és el càstig per a la nefasta gestió del club tarragoní, que el 10 de juliol passat va demanar una setmana més per fer efectiu aquest aval. Ahir, un cop esgotat aquest temps, la federació espanyola va anunciar, en un comunicat, que el Reus no està admès per jugar en la tercera categoria del futbol estatal. “El Club de Futbol Reus Deportiu SAD no ha complert els diferents requeriments efectuats perquè diposités l’aval”, diu la nota.

En total, el Reus necessitava al voltant de 400.000 euros, la meitat per completar la llicència que li hauria permès jugar a segona B i la resta per saldar el deute que té amb els futbolistes i entrenadors de la temporada 2018/19. Un pagament, aquest últim, que havia de fer efectiu abans del 30 de juliol. De fet, no podia incorporar cap entrenador abans de saldar el deute amb Xavi Bartolo.

La setmana passada, l’administrador concursal de la SAD del Reus, David López –perquè la SAD del Reus està en concurs de creditors-–, va fer un abonament de 150.000 euros que va permetre a l’equip roig-i-negre entrar en el sorteig del calendari de segona B i conservar el seu lloc en la categoria. Hi havia l’esperança que l’encara propietari del club, l’americà Clifton Onolfo, donés una empenta per poder pagar l’aval, però no ha estat així. Tot i així, ahir David López va viatjar a Madrid per mirar de salvar la situació, però no va tenir èxit.

La situació del Reus és ara molt delicada, però el seu descens de categoria li permetrà començar de zero amb molta menys càrrega econòmica: les despeses a segona B són molt superiors a les que hi ha a tercera divisió. Per altra banda, aquest descens comportarà que el Reus B jugui el curs que ve a primera catalana.

CALIEN 400.000 €

Havia de completar la llicència de segona B i pagar el deute a tècnics i jugadors

GOT MIG PLE

El Reus podrà ara començar de zero amb moltes menys despeses que a segona B

Els equips catalans tenen prioritat per ocupar la plaça del Reus

La federació catalana va comunicar que, fins que la RFEF no determini com quedarà coberta la vacant generada per la no admissió del Reus en el grup 3 de segona B, no sap quins seran els efectes sobre el grup 5 de tercera, així com en les categories territorials del futbol català. Cobrir la vacant del Reus suposarà el pagament d’una quantitat que, encara no se sap del cert, d’entrada, fa pensar que no podran assumir molts clubs. En tot cas, segons la normativa aplicada el curs passat, quan l’Eivissa va comprar la seva plaça a segona B, els primers que tindrien dret a aspirar a la compra d’un lloc en el grup 3 serien els equips de tercera de la federació catalana amb millor coeficient esportiu que no van aconseguir l’ascens a segona B: l’Hospitalet i l’Horta. Després, la resta dels equips del grup 5 i, si cap d’aquests no pogués assumir el pagament, li arribaria el torn al Peralada, com a equip de la territorial catalana que ha baixat de segona B. Tot seguit, qualsevol altre club de tercera de tot l’estat per ordre de classificació i, finalment, qualsevol equip que hagi baixat de segona B, també per ordre de classificació. Si qualsevol equip del grup 5 de tercera ocupés el lloc del Reus a segona B, la plaça que deixaria seria per al Banyoles, que és l’equip més ben classificat de primera catalana. Això sí, si fos el Peralada qui tornés a segona B, l’equip que pujaria a tercera seria el Girona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)